ΕΛΛΑΔΑ

Εμπόριο βρεφών Χανιά: Αναζητούνται οι βιολογικοί γονείς βρέφους που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα

Εμπόριο βρεφών Χανιά: Αναζητούνται οι βιολογικοί γονείς βρέφους που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Σχεδόν τρεις  μήνες μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εμπορίου βρεφών στα Χανιά της Κρήτης, με τους περισσότερους εμπλεκόμενους να έχουν προφυλακιστεί, οι περιπτώσεις μωρών που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες με σκοπό να δοθούν σε άτεκνα ζευγάρια, συνεχίζονται.

Όπως έγινε γνωστό, στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού νοσοκομείου Χανίων βρίσκεται και δέχεται την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα ένα μωρό που γεννήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από παρένθετη μητέρα, Γεωργιανής καταγωγής, που ήταν μπλεγμένη στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr το βρέφος χαίρει άκρας υγείας αλλά το νεογνό θα αργήσει να βγει από το νοσοκομείο καθώς αναμένεται να ακολουθήσει χρονοβόρος δικαστική διαδικασία καθώς η εξακρίβωση των βιολογικών του γονέων αποτελεί έναν δυσεπίλυτο γρίφο.

Αυτό συμβαίνει διότι το μωρό προέκυψε με γονιμοποίηση ωαρίου (πιθανώς από δωρεά ωαρίου) και σπερματοζωαρίου από τράπεζα σπέρματος και στη συνέχεια κυοφορήθηκε από την παρένθετη μητέρα που συνεργάζονταν ή συνεργάστηκε μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Οι ισχυρισμοί Αυστραλής γυναίκας

Από τα στοιχεία που αναφέρει το Flashnews.gr φέρεται να υπάρχει ανάδοχος γυναίκα από την Αυστραλία, για το μωρό, η οποία μάλιστα έχει πληρώσει στους εκπροσώπους του κυκλώματος ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν.

Η ίδια γυναίκα αναφέρει ότι έχει στην κατοχή της όλα τα απαιτούμενα συμβολαιογραφικά έγγραφα που την κατοχυρώνουν ώστε μετά τη γέννηση, να πάρει το μωρό στη χώρα της και να το μεγαλώσει (το οποίο επίσης νομικά θέλει διευκρίνιση), χωρίς μάλιστα να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει πατέρας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι “εις γνώσιν” του Εισαγγελέως, όπως και άλλες υποθέσεις που άπτονται με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Παράλληλα δικαστήριο της Κρήτης πρόκειται να κρίνει για την τύχη των διδύμων που παρέλαβε ζευγάρι Ιταλών.

Στις 23 Νοεμβρίου θα κριθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων η επιμέλεια δύο δίδυμων μωρών τα οποία, τον περασμένο Αύγουστο, παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς τους από το νοσοκομείο Χανίων, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ