ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κατσουρή: Επικυρώθηκε το επίσημο πόρισμα για τις ευθύνες των αστυνομικών

Δολοφονία Κατσουρή: Επικυρώθηκε το επίσημο πόρισμα για τις ευθύνες των αστυνομικών
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI

Στα «χέρια» του προϊσταμένου της Διεύθυνσης προσωπικού βρίσκεται η ολοκληρωμένη Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διενεργήσει ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ για την υπόθεση των χούλιγκανς που έφτασαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή κάτω από τη «μύτη» της ΕΛΑΣ, χωρίς κανείς τότε να αντιδράσει.

Το πόρισμα της ΕΔΕ επικύρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στο πόρισμά του ο αντιστράτηγος που διενήργησε την ΕΔΕ διαπίστωσε λάθη και παραλείψεις για αστυνομικούς στο βαθμό του υποστρατήγου και στο βαθμό των ταξιαρχών, ενός προϊσταμένου υπηρεσίας του Αρχηγείου, ενώ απάλλαξε από οποιαδήποτε ευθύνη τον προϊστάμενο της αθλητικής βίας, ο οποίος όπως φάνηκε λειτούργησε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Παρόλα αυτά, οι ποινές είναι μόνον επίπληξη και χρηματικά ποσά που φτάνουν μέχρι τους δύο μισθούς. Συγκεκριμένα, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής τιμωρήθηκε μόνο με επίπληξη για τις παραλείψεις και τα λάθη που έγιναν, ενώ οι δύο βοηθοί του τιμωρήθηκαν με τη χρηματική ποινή δύο μισθών.

Σημειώνεται ότι, πηγές της Κατεχάκη ξεκαθάριζαν στο CNN Greece ότι με το πόρισμα της ΕΔΕ μπορεί να κλείνει η υπόθεση για την Αστυνομία εσωτερικά, όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κριθούν για τον τρόπο που λειτούργησαν σε αυτή την εξοργιστική υπόθεση στις επόμενες κρίσεις της ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ