ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πολίτες και διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν στη ζωή ηλικιωμένη γυναίκα

Θεσσαλονίκη: Πολίτες και διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν στη ζωή ηλικιωμένη γυναίκα
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Πολίτες,  με την συνδρομή διασωστών του ΕΚΑΒ και την χρήση απινιδωτή, κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή 65χρονη γυναίκα που υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το απόγευμα, όταν η γυναίκα κατέρρευσε και την έσωσαν ένας απινιδωτής, τέσσερις εκπαιδευόμενοι πολίτες και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, αναφέρει το KIDS SAVE LIVE, σε ανάρτηση του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του KIDS SAVE LIVE – Τα παιδιά σώζουν ζωές

«ΝΕΑ #ΔΙΑΣΩΣΗ: 1 ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ, 4 ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, #επανέφεραν μια γυναίκα στη ζωή, στην Περαία Θεσσαλονίκης!!

Δύο ώρες πριν, ο γονιός ενός παιδιού μπήκε τρέχοντας στο ΚΔΑΠ KIDS ATHLETICS, ζητώντας ΒΟΗΘΕΙΑ και τον #ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ του φορέα ⚡️

Ο εκπαιδευμένος υπάλληλος και γυμναστής #Παναγιώτης Μ., πήρε αμέσως τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και βγήκε στον δρόμο αναζητώντας τη σκηνή του συμβάντος!

Δίπλα σε σταθμευμένο van, αντίκρισε τον οδηγό να κάνει ΚΑΡΠΑ σε μία γυναίκα 65 ετών.

Γρήγορα ενεργοποίησε τον ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ, κόλλησε τα ηλεκτρόδια και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χορηγήθηκε η ΠΡΩΤΗ #ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ ⚡️ αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Στην ομάδα αναζωογόνησης προστέθηκαν 2 ακόμη γυναίκες, 4 πολίτες συνολικά που εναλλάσσονταν σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ!

Μετά από 10 περίπου λεπτά και 3 απινιδώσεις, έφτασε το πλήρωμα του ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ!!! “Μεθοδικά και απόλυτα επαγγελματικά” σύμφωνα με τον Παναγιώτη, ξεκίνησαν Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής, με τη βοήθεια συσκευής που προσφέρει #ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΘΩΡΑΚΙΚΕΣ ΣΥΜΠΙΕΣΕΙΣ.

“Ήταν σαν να βλέπω μια ταινία Hollywood” μας ανέφερε, προσθέτοντας την ικανοποίησή του να βλέπει τον κρατικό μηχανισμό να εργάζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο!!!

ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! #ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!!

Μετά από 5 συνολικά ΑΠΙΝΙΔΩΣΕΙΣ, η γυναίκα ξεκίνησε ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ αυτόματα, σημάδι πως επέστρεψε στη ζωή…. 💓

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ: Είναι το 4ο θύμα καρδιακής ανακοπής που επανέρχεται στη ζωή ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, με ΚΑΡΠΑ και ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ, στην Ελλάδα που δεν φημίζεται διεθνώς για την επιτυχία της στην επιβίωσή θυμάτων καρδιακών ανακοπών.

Τον Παναγιώτη εκπαίδευσε το KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές , καθώς και τα περισσότερα παιδιά, γονείς και συνεργάτες του Θάνου Κενανίδη – ιδιοκτήτη του ΚΔΑΠ KIDS ATHLETIC και του ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ!!

Συγχαρητήρια σε αυτή την ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ, ΜΑΓΙΚΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ομάδα αναζωογόνησης! Είμαστε βαθιά #υπερήφανοι για όλους σας, καθημερινά θα μιλάμε για τη δύναμη της Κοινότητας να σώζει Ζωές, σε συνεργασία με τον Κρατικό Μηχανισμό που εργάζεται σε υψηλό επίπεδο!!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ