Εντυπωσιακές εικόνες από τη πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL II/2023»
Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ευβοϊκού κόλπου έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα η πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL II/2023», στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η «AEGEAN SEAL ΙI/2023» είναι άσκηση που οργανώνεται και διευθύνεται από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Αρχηγείου Στόλου και αποσκοπεί στην εκπαίδευση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων σε αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων.

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό και μέσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σενεγάλη, ενώ οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν 2 Ταχύπλοα Σκάφη, μια ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών και ένα στοιχείο Διοίκησης και Ελέγχου.

Κατά την διάρκεια της άσκησης υλοποιήθηκαν σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια με έμφαση στις Ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων και Εξουδετέρωσης Ναρκών - Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε στα Τίρανα η πολυεθνική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Strong Balkan»
Εντυπωσιακή η πολυεθνική άσκηση αντι-ναρκικών επιχειρήσεων Aegean Seal I/2023
Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Πολυεθνική Άσκηση «AIR DEFENDER 23»
O πρίγκιπας Ουίλιαμ πήγε σε εκδήλωση για το κλίμα στο Λονδίνο με ηλεκτρικό λεωφορείο
12:12
Ο Μητσοτάκης στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για έκδοση νέας ταυτότητας - Δείτε φωτογραφίες
12:12
Πλεύρης: Έγκριση χρηματοδότησης 1,33 εκατ. ευρώ για τον στόλο της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών
12:11
Δίκη Τεμπών: Δύο νέα αιτήματα για αναβάθμιση των κατηγοριών
12:03