ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στα ταξί σήμερα - Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο»

Στάση εργασίας στα ταξί σήμερα - Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο»
Φωτογραφία αρχείου από κινητοποιήσεις οδηγών ταξί ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι οδηγοί ταξί την Πέμπτη (16/11) διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 22 Νοεμβρίου

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 09.00 έως τις 16.00.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία από την λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Μεταφορών, όπου θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 9:30 το πρωί, στην συμβολή της οδού Σπύρου Πάτση με την λεωφόρο Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ σημειώνει πως η κυβέρνηση «αγνόησε τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων» προσθέτοντας πως το νομοσχέδιο «είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση».

«Με οριζόντια μέτρα τσουβαλιάζουν 750.000 εργαζόμενους, θεωρώντας τους εκ προοιμίου φοροφυγάδες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, το ΣΑΤΑ «απορρίπτει κάθε λέξη από το νομοσχέδιο» και καλεί όλους τους οδηγούς ταξί «σε έναν αγώνα δίχως αύριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ