ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 39χρονος που πυροβόλησε τον κουνιάδο του στον Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 39χρονος που πυροβόλησε τον κουνιάδο του στον Λαγκαδά
Περιπολικό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΙΝΤΙΜΕ

Στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 39χρονος που συνελήφθη σε κατάσταση μέθης την Τετάρτη (15/11) καθώς είχε πυροβολήσει με κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα και δίχως αφορμή, τον 37χρονο κουνιάδο του στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του, όπως αναφέρει το thestival.gr σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Πυροβόλησε στον αέρα

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, ο 39χρονος Αλβανικής καταγωγής με χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε εναντίον του 37χρονου ομοεθνή του χωρίς να τον τραυματίσει, ενώ στην προσπάθεια διαφυγής του παθόντα, ο δράστης χτύπησε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του 37χρονου.

Μετά το επεισόδιο, ο αλβανικής καταγωγής δράστης έβαλε εκ νέου προς το αυτοκίνητο του κουνιάδου του, όταν εκείνος επιχείρησε να διαφύγει, ενώ στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Αφού κατέφυγε στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Θεοφανείων Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στον Λαγκαδά, τελικά και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και σχετικών εντολών από τους αστυνομικούς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω όπλο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους από οικία στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε στους δύο θαλάμους φυσίγγια έτοιμα προς χρήση, καθώς επίσης μία κυνηγετική ζώνη-εξάρτηση που φορούσε ο δράστης, γεμάτη με φυσίγγια διαφόρων ειδών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η καραμπίνα διαπιστώθηκε πως ήταν κλεμμένη, ενώ πάνω του βρέθηκε εξάρτυση, γεμάτη με φυσίγγια διαφόρων ειδών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ