ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκε ο «δράκος των Εξαρχείων»

Ταυτοποιήθηκε ο «δράκος των Εξαρχείων»
Screen grab / Video

Ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο «δράκος των Εξαρχείων» που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις σε γυναίκες τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι αλλοδαπός, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν.

Για την ταυτοποίησή του συνέβαλαν τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται η δράση του σε βάρος γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων»

Παράλληλα, νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων», εξασφάλισε το CNN Greece.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία, μετά την ταυτοποίησή του, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στα Εξάρχεια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου προκειμένου να εντοπίσει τον άνδρα που φαίνεται να επιτέθηκε σε γυναίκες - υποψήφια θύματα με στόχο να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας - που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν - να βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και να περιφέρεται. Λίγο πιο πέρα διακρίνεται μία γυναίκα.

Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται να επιτίθεται στη γυναίκα, προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει μπροστά στο ασανσέρ. Η γυναίκα, η οποία εργάζεται ως γιατρός σε ιατρείο, αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με έναν άλλο συνάδελφό της γιατρό να ακούει και να σπεύδει για βοήθεια.

Η επίθεση του «δράκου» σε 29χρονη

Tην ίδια ώρα, στο παρακάτω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποτυπώνεται η στιγμή που ο φερόμενος δράστης επιτίθεται σε μία 29χρονη, την πετάει στο έδαφος και της κλείνει το στόμα για να προβεί σε γενετήσιες πράξεις, τα σχέδια του οποίου ανατράπηκαν από περίοικους.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου σε βάρος μιας 13χρονης. Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Μία ημέρα μετά, νωρίς το πρωί, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις που φαίνεται, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων να είναι ο ίδιος δράστης. Πρώτο θύμα, η 29χρονη. Απτόητος συνέχισε μέχρι την οδό Ζωοδόχου Πηγής όπου επιτέθηκε σε μία 27χρονη. Το θύμα αντιστάθηκε, απελευθερώθηκε και ο δράστης τράπηκε πάλι σε φυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ