Μυτιλήνη: Μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο
Μηχανική βλάβη υπέστη φορτηγό πλοίο, σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 3.6 ν.μ. ανατολικά του λιμανιού της Μυτιλήνης, και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημέρωσε το λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Αμέσως τέθηκαν σε ετοιμότητα, για τυχόν παροχή συνδρομής, ένα Πλωτό Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ Σ” Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 246.
Το πλοίο, με 15 άτομα πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από το λιμάνι “ΡΕΝΙ” της Ουκρανίας με προορισμό τη Βηρυτό του Λιβάνου, μεταφέροντας 4.790 Μ.Τ. σιτηρών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικών βεβαιωτικών-εγγράφων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα ή τη σημαία του πλοίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μυτιλήνη: Αναγνωρίστηκε η σορός που βρέθηκε μετά τη βύθιση του πλοίου - Αιγύπτιος ναύτης
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (05 Φεβρουαρίου)
06:30
Νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις με επιδότηση μισθού για προσλήψεις ανέργων από την ΔΥΠΑ
06:00
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτουν - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
05:00