ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε ο αδελφός του 18χρονου

Ρέντη: Για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε ο αδελφός του 18χρονου
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε να δώσει ο αδελφός του 18χρονου, ο οποίος ομολόγησε  ότι έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα με αποτέλεσμα το τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. 

Προφανώς οι αστυνομικοί θέλουν ο 16χρονος να διευκρινίσει κάποια από τα σημεία της πρώτης του κατάθεσης αναφορά με του τι του μετέφερε ο αδελφός του για τα γεγονότα του Ρέντη.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα την ώρα που πληροφορίες θέλουν τις αστυνομικές Αρχές να βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των ηθικών αυτουργών της επίθεσης στον αστυνομικό οι οποίοι έδωσαν την εντολή αλλά και τα μέσα για την πραγματοποίησή της.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ξεκινά μάχη κατά της οπαδικής βίας. Στο πλαίσιο αυτής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ζήτησαν από τον Άρειο Πάγο αναβάθμιση της έρευνας της υπόθεσης των αιματηρών επεισοδίων στο Ρέντη και την ένταξή της στα όσα προβλέπονται για τις εγκληματικές οργανώσεις.

Παράλληλα παρέδωσαν φάκελο με περίπου 200 ονόματα σκληροπυρηνικών χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ομάδες και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο, σημειώνουν ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα. «Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή», δήλωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση με αρχικό, την διεξαγωγή όλων των αγώνων της Superleague 1 κεκλεισμένων των θυρών έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο υπουργός Αθλητισμού θα παρουσιάσει νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο και προβλέπει νέο πλαίσιο για τις κάμερες που θα τοποθετηθούν στα γήπεδα, στο οποίο θα περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας τους και το τι θα καταγράφουν. Η αστυνομία θα κάνει έλεγχο στις κάμερες για την καλή λειτουργία τους δύο ημέρες πριν την έναρξη κάθε αγώνα.

Επίσης, με το νομοσχέδιο θα διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία των κατόχων εισιτηρίων που θα γίνεται συνδυαστικά από τις ΠΑΕ και την αστυνομία.

Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει για έκτη ημέρα ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα και ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του την Τρίτη (12/12).

Μόλις σταθεροποιηθεί περαιτέρω η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού θα βγει σταδιακά από την καταστολή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή ζημιές στα ζωτικά του όργανα από την ακατάσχετη αιμορραγία και τα βαρύτατα τραύματα που υπέστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ