ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα στη 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Ηράκλειο: Διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα στη 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ
Πηγή: Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο»

Ώρες αγωνίας, περιμένοντας το θαύμα των  Χριστουγέννων, βιώνει η οικογένεια της 17χρονης που, ενώ βρισκόταν στο Ηράκλειο για την πενταήμερη εκδρομή με το σχολείο της, υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή και έκτοτε νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Από σήμερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία διακοπής των κατασταλτικών φαρμάκων, καθώς με την υποχώρηση του οιδήματος περνούν στην επόμενη φάση που είναι να εντοπίσουν τις βλάβες που έχει υποστεί ο εγκέφαλος και κυρίως αν είναι υπάρχει εγκεφαλική λειτουργία.

Η οικογένεια του κοριτσιού, όπως αναφέρει το neakriti.gr που από τις πρώτες ώρες βρίσκεται στην Κρήτη, ενημερώνεται για την κατάστασή του παιδιού, το οποίο υπέστη το αλλεργικό σοκ μετά από κατανάλωση τύπου βουτύρου, κατά τη διάρκεια του πρωινού, στο ξενοδοχείο που διέμενε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της.

Για μια κρίσιμη φάση που θα διαρκέσει κάποιες ημέρες και θα ανοίξει τον δρόμο στους γιατρούς για να δουν την έκταση των βλαβών που έχει υποστεί ο εγκέφαλος έκανε λόγο ο Ανέστης Κιούλπαλης, σημειώνοντας ότι μέσα από ειδικά τεστ, όταν δεν θα υπάρχει καθόλου κατασταλτική δράση, θα διερευνήσουν αρχικά την πιο βασική παράμετρο, που είναι αν υπάρχει ή όχι εγκεφαλική λειτουργία στο 17χρονο κορίτσι.

Η 17χρονη, που γνώριζε ότι ήταν αλλεργική, αντιλήφθηκε ότι είχε υποστεί αλλεργικό σοκ μετά την κατανάλωση του βουτύρου και είχε κάνει ένεση αδρεναλίνης. Μάλιστα είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα της που την είχε προτρέψει να κάνει και δεύτερη, καθώς δεν έβλεπε τα συμπτώματα να υποχωρούν. Το κορίτσι, που δίνει μια τεράστια μάχη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, είχε εντοπιστεί μέσα στο δωμάτιο που διέμενε χωρίς τις αισθήσεις του από συμμαθητές και καθηγητές του, ενώ είχε οδηγηθεί σε ανακοπή από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ