ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Μάχη για τη σωτηρία του 14χρονου με το ανεύρυσμα - Πώς αποφασίστηκε η μεταφορά στην Αθήνα

Άρτα: Μάχη για τη σωτηρία του 14χρονου με το ανεύρυσμα - Πώς αποφασίστηκε η μεταφορά στην Αθήνα
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέα στοιχεία για την αεροδιακομιδή του 14χρονου από την Άρτα στο Παίδων και το οποίο υπέστη ανεύρυσμα και κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

Οι γονείς του παιδιού έχουν καταγωγή από την Άρτα, αλλά κατοικούν σε περιοχή των Ιωαννίνων. To ΕΚΑΒ παρέλαβε τον έφηβο λιπόθυμο από γειτονιά των Ιωαννίνων όπου και έλεγε τα κάλαντα. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου ελλείψει νευροχειρουργών το νοσοκομείο καλύπτεται από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.

Οι εξετάσεις έγιναν στο «Χατζηκώστα» και οι παιδονευροχειρουργοί του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων διέγνωσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί διασωληνώθηκε και με ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά.

Λόγω έλλειψης δυνατότητας υποστήριξης από ΜΕΘ παίδων στην Ήπειρο και ενώ το παιδί ήταν σε σταθερή κατάσταση, αποφασίστηκε να γίνει αεροδιακομιδή στο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Όπως, σημειώνει ο κ. Γιαννάκος η φροντίδα του παιδιού ήταν άψογη από όλο το προσωπικό το οποίο έκανε τα πάντα για να το σώσει.

Ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει ότι η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στην Ήπειρο όπως και σε όλη σχεδόν τη περιφέρεια, στέλνει υποχρεωτικά διασωληνωμένα παιδιά στην Αττική.

Τα συγχαρητήρια Γιαννάκου στους γιατρούς

Νωρίτερα, ο κ. Γιαννάκος είχε προχωρήσει σε μία ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστούσε τους γιατρούς των νοσοκομείων στην Ήπειρο, τονίζοντας πόσο σημαντική ήταν η φροντίδα που πρόσφεραν στον 14χρονο τις κρίσιμες πρώτες ώρες:

«Συγχαρητήρια στο προσωπικό των τριών νοσοκομείων της Ηπείρου και του ΕΚΑΒ
για την αντιμετώπιση του 14χρονου αγοριού από την Άρτα.

Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τους γιατρούς, το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό προσωπικό των τριών νοσοκομείων της ΗΠΕΙΡΟΥ (ΑΡΤΑ, ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ) για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν να σώσουν το 14χρονο αγόρι από την Άρτα που έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία με ότι μέσα διέθεταν.

Να συγχαρώ και το ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή από το τόπο του συμβάντος στο νοσοκομείο Αρτας, μετά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, μετά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Καθώς επίσης και για την άμεση αεροδιακομιδή του παιδιού μετά τη χειρουργική αντιμετώπιση στο Πανεπιστημιακό, σε σταθερή κατάσταση, στο Παίδων Αγίας Σοφίας.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ

Μιχάλης Γιαννάκος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ