ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ξανά σε καταστολή η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Ηράκλειο: Ξανά σε καταστολή η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ
Eurokinissi

Την χορήγηση κατασταλτικών φαρμάκων στην 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια πενθήμερης εκδρομής στο Ηράκλειο Κρήτης, ξεκίνησαν και πάλι οι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το creta24 επικαλούμενο τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστη Κιούλπαλη, η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσίασε απότομη μεταβολή

Υπενθυμίζεται ότι, την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12) είχε ξεκινήσει η διαδικασία διακοπής των κατασταλτικών φαρμάκων, με σκοπό οι γιατροί να εντοπίσουν τις βλάβες που έχει υποστεί ο εγκέφαλος και κυρίως αν είναι υπάρχει εγκεφαλική λειτουργία.

Το χρονικό του περιστατικού

Η 17χρονη, που γνώριζε ότι ήταν αλλεργική, αντιλήφθηκε ότι είχε υποστεί αλλεργικό σοκ μετά την κατανάλωση του βουτύρου και είχε κάνει ένεση αδρεναλίνης.

Μάλιστα είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα της που την είχε προτρέψει να κάνει και δεύτερη, καθώς δεν έβλεπε τα συμπτώματα να υποχωρούν.

Το κορίτσι, που δίνει μάχη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, είχε εντοπιστεί μέσα στο δωμάτιο που διέμενε χωρίς τις αισθήσεις του από συμμαθητές και καθηγητές του, ενώ είχε οδηγηθεί σε ανακοπή από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ