ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Νεκρός ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Ρέντη: Νεκρός ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα
IN TIME

Κατέληξε ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη

Το θύμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Tο ιατρικό προσωπικό είχε προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του αριστερού άκρου στο πόδι του.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο 31χρονος παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ για περισσότερες από 20 ημέρες και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωφρενική κάθαρση.

  • «Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι»: Με αυτήν την υπόσχεση εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη κατέληξε την Τετάρτη (27/12), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε πως «ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του, είναι η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων» στα επεισόδια που οδήγησαν στο θάνατό του, ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας «για να σπάσει ο κύκλος του αίματος».
  • «Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή. Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης και εκφράζει τη βαθιά του λύπη και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ