Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 50χρονο Κύπριο για απάτες με πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία
Ανανεώθηκε:
Απάτες μέσω διαδικτυακών πωλήσεων αυτοκινήτων, από τις οποίες αποκόμισε άνω των 170.000 ευρώ, κατηγορείται ότι διέπραξε στη Γερμανία ένας 50χρονος Κύπριος, ο οποίος συνελήφθη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών.
Σύμφωνα με το ένταλμα, ο 50χρονος εμφανιζόταν ως διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παράδοση επιβατικών αυτοκινήτων και με την ιδιότητα αυτή εξαπάτησε υποψήφιους αγοραστές με το πρόσχημα ότι θα τους παραδώσει τα οχήματα που διατίθεντο προς πώληση σε διαδικτυακές πλατφόρμες εμπορίας οχημάτων. Ο ίδιος φέρεται να εισέπραττε τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην αγορά των αυτοκινήτων, χωρίς όμως να τα παραδώσει.
Η φερόμενη εγκληματική του δράση τελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 στο Βερολίνο.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του προηγήθηκε συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών της Γερμανίας και της Ελλάδος.
Ο καταζητούμενος οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοσή του στη Γερμανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 46χρονο μετά από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
Μέγαρα: Διασωληνωμένος 4χρονος μετά από ξυλοδαρμό - Η αστυνομία αναζητεί τον σύντροφο της μητέρας
Λαβρόφ: Η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με το Ιράν - Αιχμές κατά των ΗΠΑ
21:56
Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
21:44
Έτοιμο να απαντήσει «με αποφασιστικότητα» σε ΗΠΑ και Ισραήλ, δηλώνει το Ιράν
21:32
ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 24ΩΡΟ: Επί ποδός πολέμου η Μέση Ανατολή: Χτύπημα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, με δολοφονία Τραμπ απειλεί το Ιράν
21:20