ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 31χρονου: Με δύτες και drone συνεχίζονται οι έρευνες - Το «πρόσωπο μυστήριο»

Εξαφάνιση 31χρονου: Με δύτες και drone συνεχίζονται οι έρευνες - Το «πρόσωπο μυστήριο»
Ο 31χρονος Μπάμπης που αγνοείται / Facebook

Αγωνία και αναπάντητα ερωτήματα εξακολουθούν να συνθέτουν το θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται για 10η ημέρα, δίχως κανένα αποτέλεσμα.

Εκπαιδευμένοι δύτες βούτηξαν στη λιμνοθάλασσα, αλλά και σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι δυνάμεις διάσωσης προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη, αλλά και ενδεχομένως κάποιο στοιχείο που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μάλιστα, ιδιώτης δύτης που βρέθηκε στην περιοχή μετά από έκκληση της μητέρας του αγνοούμενου, θα επικεντρωθεί κυρίως στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, όπου υπάρχουν πολλοί βαλτότοποι και αρδευτικά κανάλια, στο σημείο δηλαδή που υπήρχαν τα τελευταία στίγματα του κινητού τηλεφώνου του 31χρονου Μπάμπη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας tempo24.news, στην έρευνα συμμετέχουν και ομάδες εθελοντών με εκπαιδευμένα σκυλιά και drone από την Αθήνα.

«Κλειδί» το κινητό του 50χρονου κρεοπώλη

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη έχουν ανακτηθεί δεδομένα τα οποία φανερώνουν πως ένα 24ωρο πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, με αφορμή τα χρήματα που είχε δανείσει ο 31χρονος στον βασικό ύποπτο της υπόθεσης.

Μάλιστα, από τα δεδομένα που ανακτήθηκαν προκύπτει πως μετά τη συνάντηση με τον 31χρονο, ο κρεοπώλης επικοινώνησε με διάφορα άτομα, προτού κατασχέσουν το κινητό του οι Αρχές.

Σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της έρευνας θεωρείται ο εντοπισμός αυτών των ατόμων. Κατά συνέπεια, φαίνεται πως γνωρίζουν και άλλοι τι συνέβη στη συνάντηση του κρεοπώλη με τον 31χρονο. Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας θεωρούνται και τα ευρήματα από εφαρμογές και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλλιακμάνης: «Υπάρχει ένα πρόσωπο μυστήριο που μπορεί να δώσει τη λύση»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας για την υπόθεση του 31χρονου, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «πρόσωπο μυστήριο» που μπορεί να δώσει τη λύση, πέραν του 50χρονου κρεοπώλη.

Θύμα εγκληματικής ενέργειας;

Από την οικογένεια του 31χρονου θεωρούν πλέον δεδομένο ότι ο Μπάμπης έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, με τον πατέρα του αγνοούμενου να υποστηρίζει ότι υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Οι έρευνες των Αρχών έχουν εστιάσει επίσης και σε περιοχή κάτω από το αεροδρόμιο, όπου υπάρχει ένα πάρκο φωτοβολταϊκών όπου η κάμερα είχε εντοπίσει το αυτοκίνητο το 50χρονου.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου θα συνεχιστούν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στο Μεσολόγγι παραμένει το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών και των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η έκκληση της αδερφής του

Από την πλευρά της, η αδερφή του 31χρονου απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του αδερφού της, να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

«Αυτό που θα ήθελα να πω και κάνω έκκληση, όποιος γνωρίζει και φοβάται και δεν θέλει, έστω ανώνυμα σε κάποιον φίλο μας, συγγενή ή στην Ασφάλεια, ας πει το οτιδήποτε. Να μη φοβάται, γιατί αυτό που έτυχε σε εμάς μπορεί να τύχει στον οποιοδήποτε», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ