ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: «Πονοκέφαλος» η παράνομη στάθμευση - Η δράση της ΕΛΑΣ και οι προτεραιότητες Δούκα

Αθήνα: «Πονοκέφαλος» η παράνομη στάθμευση - Η δράση της ΕΛΑΣ και οι προτεραιότητες Δούκα
Δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας για την παράνομη στάθμευση ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/EUROKINISSI

Σε «πονοκέφαλο» έχει μετατραπεί η παράνομη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας, με την ΕΛΑΣ να αναλαμβάνει δράση και τον νέο δήμαρχο, Χάρη Δούκα να επισημαίνει την αναγκαιότητα «αλλαγής νοοτροπίας και της εκπαίδευσης των πολιτών, για μία σωστή οδική συμπεριφορά».

Στο πλαίσιο της αναγκαιότητας αυτής, η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε την Τρίτη (23/1) μια δράση ενημέρωσης των πολιτών και θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή (26/1).

Η δράση αυτή επικεντρώνεται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως οι οδοί Αριστοτέλους, 3ης Σεπτεμβρίου, Πατησίων, Αχαρνών, Φιλολάου, Υμηττού, Σπύρου Μερκούρη, Πανόρμου και Λένορμαν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως «η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στη δέσμευση της δημοτικής Αρχής να αποδώσει την πόλη στους κατοίκους της. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι θα είναι προσβάσιμοι σε όλους. Χρειάζεται λοιπόν, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νόμου, αλλαγή νοοτροπίας και εκπαίδευση των πολιτών, για μία σωστή οδική συμπεριφορά».

«Η επίλυσή του κυκλοφοριακού προβλήματος θέλει δομικές λύσεις, που θα αλλάξουν ριζικά την κουλτούρα και τον τρόπο που κυκλοφορούμε στην πόλη».

105 παραβάσεις σε μία ημέρα

«Είναι ενδεικτικό ότι την πρώτη ημέρα της δράσης στις οδούς Αχαρνών, Αριστοτέλους και 3ης Σεπτεμβρίου, βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία 105 παραβάσεις, εκ των οποίων οι τρεις σε ράμπες ΑμεΑ κι έγιναν 120 απομακρύνσεις, ενώ στην Πατησίων, από την πλατεία Ομονοίας έως Σαρανταπόρου, βεβαιώθηκαν 169 παραβάσεις. Οι οδοί Αμερικής, Σόλωνος και Ακαδημίας δεν εντάσσονται στον παραπάνω σχεδιασμό, γιατί ελέγχονται σε καθημερινή βάση από τις δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι περιπολίες θα συνεχιστούν από την Δευτέρα (29/1) στις παραπάνω περιοχές, με την επιβολή όλων των προβλεπόμενων προστίμων, ενημέρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ