ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα απολογείται ο 35χρονος κατηγορούμενος για live κακοποίηση ΑμεΑ

Τη Δευτέρα απολογείται ο 35χρονος κατηγορούμενος για live κακοποίηση ΑμεΑ
PIXABAY

Την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθεί τελικά ο 35χρονος YouTuber, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε ΑμεΑ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν απολογήθηκε σήμερα, θα απολογηθεί τη Δευτέρα γιατί συμφώνησαμε με την ανακρίτρια ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από τον κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη» δήλωσε η συνήγορος του Αννα Μαρία Φίλιππα.

Σε βάρος του 35χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως υπήρχε συναίνεση για τη συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στα βίντεο του, τα οποία κατά τον ίδιο δεν ήταν άτομα με νοητική στέρηση.

Από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ στο youtube, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και προέβαινε στην κακοποίηση ΑμεΑ με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ