ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Σε αίρεση παλαιοχριστιανών η οικογένεια που ζει σε λαγούμι - Γιατί αρνούνται την εξέλιξη

Κόρινθος: Σε αίρεση παλαιοχριστιανών η οικογένεια που ζει σε λαγούμι -  Γιατί αρνούνται την εξέλιξη
Τα όπλα που βρέθηκαν στο λαγούμι στην Κόρινθο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Παλαιοχριστιανοί» που «αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο» δηλώνουν τα μέλη της οικογένειας που ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων στην Κόρινθο, στο οποίο βρέθηκαν τόξα και βέλη. 

«Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες» δήλωσε μέλος αυτής της κοινότητας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του star, το άτομο αυτό δήλωσε πως αποτελούν «θρησκευτική μειονότητα» και πως υπάρχουν συνολικά τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται, μάλιστα, για το ίδιο άτομο που κατηγορείται πως έκαψε το αυτοκίνητο ενός αγρότη και στη συνέχεια επιτέθηκε στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο για να τον συλλάβουν.

«Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει», δήλωσε ο 45χρονος.

«Τεχνουργήματα» τα τόξα και τα βέλη

Εξηγώντας γιατί στο λαγούμι βρέθηκαν τόξα και όπλα, ανέφερε:

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο».

«Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας» συμπλήρωσε.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες στις 12-02-2024 οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη).

Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω: 1. ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.

Σε πρόσθετες έρευνες με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων, για τυχόν ανεύρεση οποιουδήποτε επιπρόσθετου στοιχείου, εντοπίστηκαν δύο (2) αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας (1΄ ίντζας), καθώς και ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4 διαμετρήματος 556mm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ