Κόρινθος: Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα ο πατέρας των παλαιοχριστιανών - Έρευνες για τη μητέρα
Στον εισαγγελέα υπηρεσίας θα οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας (10:00), ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών για να του απαγγελθούν κατηγορίες για την περίεργη υπόθεση διαβίωσης σε σπηλιές και λαγούμια της ορεινής Κορινθίας.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση, κατά τις πρωινές ώρες, στην περιοχή όπου είχε δημιουργηθεί το κοινόβιο στο οποίο διέμενε η οικογένεια, εντοπίστηκε ο πατέρας, ο οποίος προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου. Μάλιστα φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προέβαλε αντίσταση.
Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία για απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.
Μαζί του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ο οποίος λίγο μετά τις 18:00 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, με συμβατικό όχημα της αστυνομίας, συνοδευόμενος από την 19χρονη αδερφή του. Ο νεαρός οδηγήθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Παίδων». Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, είναι άγνωστο το πού βρίσκονται.
Άφαντη η μητέρα και τα υπόλοιπα παιδιά
Η επιχείρηση στο κοινόβιο έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ στο σημείο ήταν κοινωνικοί λειτουργοί από τις υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου, οι οποίοι θα συντάξουν σχετική έκθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίωναν τα παιδιά.
Από την πλευρά το δικηγόρου του συλληφθέντα αναφέρθηκε ότι ο πελάτης του δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα.
Παράλληλα από την αστυνομία Κορίνθου έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό των ανηλίκων τα οποία παραμένουν άφαντα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κόρινθος: Συνελήφθη ο πατέρας των παλαιοχριστιανών – Αναζητούνται η μητέρα και τα ανήλικα
Κόρινθος: Αστυνομική επιχείρηση στα λαγούμια της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» - Προσήχθη ο πατέρας
Κόρινθος: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τους Παλαιοχριστιανούς - Το αίτημα για τα παιδιά
Κόρινθος: Σε αίρεση παλαιοχριστιανών η οικογένεια που ζει σε λαγούμι - Γιατί αρνούνται την εξέλιξη
Κόρινθος: Πολύτεκνη οικογένεια ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων - Κυκλοφορούσαν με τόξα και βέλη
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00
Το σπριντ του Μακρόν στην Κίνα και οι ικανότητές του στο πινγκ πονγκ
21:52
Αγρότες: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στην Πατρών-Κορίνθου στο Αίγιο
21:44