Αλβανία: 57 κεριά άναψαν στα Τίρανα για τα θύματα των Τεμπών
Μια συγκινητική στιγμή διαδραματίστηκε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα χθες, Tρίτη, 27/2, με αφορμή την επέτειο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Ο σπουδαίος Έλληνας εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, που χρόνια τώρα ζωγραφίζει τον Καθεδρικό ναό της αλβανικής πρωτεύουσας, άναψε 57 κεριά - όσα και τα θύματα - μπροστά στην τοιχογραφία της Ανάστασης.
Μαζί του βρέθηκαν δεκάδες Αλβανοί πολίτες.
Οπως είπε, ο κ. Παπανικολάου «ήταν μια σύναξη συγκλονιστική που δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι λαοί είναι ενωμένοι. Η κουλτούρα της Αγάπης του μεγάλου Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, αν και διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, φάνηκε δυνατότερη και σίγουρα αυτό μπορεί να μας δείχνει μια χαραμάδα ελπίδας».
- Δείτε επίσης το ντοκιμαντέρ αφιέρωμα του CNN Greece: «Στείλε όταν φτάσεις» για την τραγωδία στα Τέμπη
Να σημειωθεί, ότι η κόρη του εικαστικού, είχε ταξιδέψει με το προηγούμενο τρένο, από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος γεννήθηκε στη θεσσαλική πόλη.
Τώρα βρίσκεται κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ζωγραφίζοντας στον Καθεδρικό ναό τα τελευταία δέκα χρόνια, έχοντας αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία για το έργο του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στείλε όταν φτάσεις: Το μεγάλο αφιέρωμα του CNN Greece για την τραγωδία στα Τέμπη
Κόκκινα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν δικαίωση: Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τα Τέμπη
Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για τα Τέμπη: Χιλιάδες πολίτες ζήτησαν δικαιοσύνη
Θεσσαλονίκη: «Πάρε όταν φτάσεις» με μαθητικές τσάντες σε λύκειο της πόλης
Τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών
Δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες από το Ισραήλ παρά την εκεχειρία στη Γάζα
10:20
Κακοκαιρία Byron: Απεγκλωβισμοί πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα στην Αθήνα
10:14
Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Λακωνία - Υποχωρούν σταδιακά τα φαινόμενα
10:11
Στη Κύπρο η απεσταλμένη του γ.γ του ΟΗΕ - Συναντάται σήμερα με Έρχιουρμαν και αύριο με Χριστοδουλίδη
10:10