ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Χουσεΐν Νταϊτσίκ στον Άρατο Ροδόπης

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Χουσεΐν Νταϊτσίκ στον Άρατο Ροδόπης
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα κηδευτεί ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ που έχασε τη ζωή του στην επίθεση στο Μόναχο. CNN Greece

Το τελευταίο αντίο στον Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έχασε τη ζωή του στην αιματηρή επίθεση της περασμένης Παρασκευής στο Μόναχο, θα πουν την Τετάρτη συγγενείς και φίλοι.

Η κηδεία του 18χρονου Έλληνα, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του σχεδόν συνομηλίκου του γερμανο-ιρανού Αλί Νταβίντ Σονμπόλι, στην επίθεση που συγκλόνισε την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Άρατο Ροδόπης.

Τέσσερις ώρες νωρίτερα αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα η σορός του από τη Γερμανία, ενώ στην κηδεία του, που θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παραστούν ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και οι βουλευτές της περιοχής.

Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, είναι ο Έλληνας που έπεσε νεκρός στην επίθεση που οργάνωσε κι εκτέλεσε ο σχεδόν συνομήλικός του Αλί Νταβίντ Σονμπόλι την περασμένη Παρασκευή στο Μόναχο.

Ζούσε στη γερμανική μεγαλούπολη με την οικογένειά του, που κατάγεται από το χωριό Άρατος της Ροδόπης και το μοιραίο απόγευμα είχε επισκεφθεί με τα άλλα δύο αδέλφια του-ήταν τρίδυμοι-το εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προκειμένου να κάνουν τις τελευταίες αγορές τους πριν επισκεφθούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, μόλις ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο πλήθος, ο 18χρονος Χουσεΐν έσπρωξε την αδελφή του, που ήταν δίπλα του για να τη σώσει και τελικά ήταν εκείνος που δέχθηκε τις δύο σφαίρες του Σονμπόλι, κι έπεσε νεκρός.

Το CNN Greece βρέθηκε στο χωριό Άρατος του νομού Ροδόπης και μίλησε με φίλους του 18χρονου που με την αυτοθυσία του έσωσε τη ζωή της αδελφής του.

Η μικρή κοινότητα του Αράτου έχει συγκλονιστεί από την είδηση του χαμού του Χουσεΐν, τον οποίο περίμεναν για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ