ΕΛΛΑΔΑ

Σέρβικη μαφία: Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για συμμετοχή στις δολοφονίες σε Βάρη και Κέρκυρα

Σέρβικη μαφία: Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για συμμετοχή στις δολοφονίες σε Βάρη και Κέρκυρα
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ένας 44χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από Σέρβους και αναλάμβανε «συμβόλαια θανάτου» αλλοδαπών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες, καθώς και στη μετακίνηση μελών της εγκληματικής οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ο 44χρονος στη σύντομη απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε πως μετέφερε ένα αμάξι από την Αθήνα στην Κέρκυρα χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και τον σκοπό της μεταφοράς του.

Επίσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα κινητό για το οποίος ισχυρίστηκε πως δεν ήταν ο αποκλειστικός κάτοχος και πως του το έδωσε ένας συγκατηγορούμενος του, έγκλειστος σε φυλακές στο εξωτερικό, στην Αθήνα και το παρέδωσε σε κάποιον άλλον στην Κέρκυρα.

Σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει βαρύτατες ποινικές διώξεις μεταξύ άλλων για ένταξη, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ανθρωποκτονία καθώς και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ