ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Δύο προσαγωγές για το επεισόδιο μεταξύ οπαδών - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύνταγμα: Δύο προσαγωγές για το επεισόδιο μεταξύ οπαδών - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η στιγμή που οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ δημιουργούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην προσαγωγή δύο ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά το οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (7/3) στο Σύνταγμα από το οποίο τραυματίστηκε ένας Ιρακινός. 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ):

«Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασαν στην Αθήνα οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας. Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιώντας ειδικό σχέδιο για την αποτροπή επεισοδίων και εμπλοκής τους με οπαδούς ελληνικών ομάδων, τους οδήγησε, κατόπιν σχετικής πλαισίωσης, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και μετά από νέο έλεγχο στο Γήπεδο Καραϊσκάκης.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα έλαβε χώρα μεμονωμένο περιστατικό, όταν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας ενώ κινούνταν στην πλατεία Συντάγματος δέχθηκαν λεκτική επίθεση από δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβησαν και στη ρίψη αντικειμένου σε βάρος τους. Ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ οπαδού της φιλοξενούμενης ομάδας και του ενός εκ των δύο αλλοδαπών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Υπήρξε άμεση παρέμβαση από τις αστυνομικές δυνάμεις που απέτρεψε περαιτέρω επεισόδια και πραγματοποιήθηκε προσαγωγή δύο ατόμων. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Βίντεο από τη στιγμή που οπαδοί της Μακάμπι επιτέθηκαν στον Ιρακινό

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (7/3) στο Σύνταγμα με οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι οποίοι ξυλοκόπησαν έναν Ιρακινό άνδρα ο οποίος κρατούσε σημαία της Παλαιστίνης.

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊσκάκης», οπαδοί των Ισραηλινών που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα για το ματς προπηλάκισαν τον νεαρό άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της επίθεσης ήταν το ότι ο νεαρός κρατούσε σημαία της Παλαιστίνης και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, ενώ η ΕΛΑΣ δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ιρακινός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ στο σημείο επικράτησε αναβρασμός.

Υπενθυμίζεται πως απόψε στις 19:45 στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» διεξάγεται το ματς της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Ολυμπιακό, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ