ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για Κολωνό: Ένοχη η μητέρα για μαστροπεία, αθώος ο Μίχος για βιασμό

Εισαγγελέας για Κολωνό: Ένοχη η μητέρα για μαστροπεία, αθώος ο Μίχος για βιασμό
Οι κατηγορούμενοι της δίκης για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό οδηγούνται στο δικαστήριο ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η δίκη για την  πολύκροτη υπόθεση του βιασμού και της εξώθησης σε πορνεία της 12χρονης μπαίνει στην τελική ευθεία με την εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση του Ηλία Μίχου για την κατηγορία του βιασμού και παράλληλα την ενοχή της μητέρας του κοριτσιού για μαστροπεία. Πρότεινε επίσης την ενοχή για 22 από τους 23 κατηγορούμενους «πελάτες» της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης, καθώς και της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα το αδίκημα φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Μίχου και για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ζητήθηκε η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Στην αναγόρευσή της η εισαγγελέας τόνισε ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις που έχει δώσει αποκρούοντας ωστόσο τον ισχυρισμό της ανήλικης ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα.

Αθώωση Μίχου για το αδίκημα της μαστροπείας

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου, καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Η εισαγγελικός λειτουργός, μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο κατηγορούμενος ως πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.Η

Η εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί , για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Ενοχή για τους 22 από τους 23 «πελάτες»

Η εισαγγελέα ζήτησε επίσης την καταδίκη 22 από τους 23 κατηγορούμενους για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής.

Ωστόσο, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή ενός άνδρα πακιστανικής καταγωγής φερόμενου ως πελάτη λόγω αμφιβολιών.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ