ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ισόβια στον πατέρα που σκότωσε τον γιο του ανήμερα Χριστουγέννων

Κρήτη: Ισόβια στον πατέρα που σκότωσε τον γιο του ανήμερα Χριστουγέννων
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων διατήρησε το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε βάρος του 59χρονου πατέρα που σκότωσε τον 26χρονο γιο του, τα Χριστούγεννα του 2020.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο τον 27χρονο μεγάλο γιο του δράστη όπου τον βοήθησε στο έγκλημα, τον δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αδελφού του.

Σύμφωνα με το Creta live news η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης με τον πατέρα να κρίνεται ένοχος και η ποινή του να διατηρείται όπως και πρωτόδικα, ενώ ο 27χρονος, σήμερα, γιος που κάθισε επίσης στο "σκαμνί" κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αδελφού του.

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι αποφυλακίζεται σύντομα, με βάση το χρόνο έκτισης και το διάστημα των 3 ετών που έχει ήδη παραμείνει στη φυλακή.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας αγκάλιασε και φίλησε τον γιο του, ευχαριστώντας το Δικαστήριο για το παιδί του.

Πάντως η έδρα από την πλευρά της, απευθυνόμενη στον 27χρονο σημείωσε ότι η πράξη του ήταν βαρύτατη με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αδελφός του νεαρού. «Με την αποφυλάκισή σας φροντίστε να κάνετε καλύτερη τη ζωή σας και να μείνετε μακριά από τέτοιες καταστάσεις» - είπε η έδρα στον 27χρονο.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης πατέρα και γιου, Γιώργος Λιονάκης ανέφερε: «Επρόκειτο για μία υπόθεση με ιδιαίτερο ψυχολογικό φορτίο. Το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο με τα εχέγγυα που παρέχει και την ευθυκρισία του, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Δικαιοσύνη αφουγκράζεται. Με μία διαχειρίσιμη ποινή, συγκριτικά με την ισόβια που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό, ο αδερφός του θανόντος θα βγει από την φυλακή και θα ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της ζωής του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ