ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
H Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στο Δικαστήριο, λίγο πριν την ανακοίνωση για την ενοχή της ή όχι, όσον αφορά τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας. CNN Greece / Νίκος Ραζής

Δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, από ισχυρή δόση κεταμίνης, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ανακοινώνει σήμερα, Παρασκευή (29/3) την απόφαση των τριών δικαστών και τεσσάρων ενόρκων για την ενοχή ή μη της κατηγορουμένης.

Η αυλαία της πολύμηνης όσο και ταραχώδους διαδικασίας με πάνω από 100 συνεδριάσεις έπεσε μετά από την ολοκλήρωση της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισής της, Αλέξη Κούγια, ο οποίος επί πέντε συνεδριάσεις έδινε μάχη για να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα και δεν έχει καμία ποινική ευθύνη για τον θάνατο του παιδιού της, αποδίδοντας ευθύνες στους γιατρούς που περιέθαλψαν την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Αμέσως μετά ακολούθησε η διάσκεψη δικαστών και ενόρκων, οι οποίοι στάθμισαν και αξιολόγησαν όσα στοιχεία εισέφεραν στην αποδεικτική διαδικασία οι συνολικά 60 μάρτυρες (γιατροί, νοσηλευτές και εξειδικευμένοι επιστήμονες), που εξετάστηκαν τους προηγούμενους μήνες από το δικαστήριο, όπως και οι μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

Κατά τη διάσκεψη αξιολογήθηκαν επίσης και όσα απολογήθηκε η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, για την οποία η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

«Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευση της η εισαγγελέας ζητώντας από το δικαστήριο να μην δεχθεί «τις αντιφάσεις της κατηγορουμένης οι οποίες δεν αντέχουν στη λογική».

Ανεξάρτητα πάντως από την ετυμηγορία του δικαστηρίου και την όποια ποινική μεταχείρισή της η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει μπροστά της και μία ακόμα δίκη που αφορά στους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ