ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση των μαθητών

Λαμία: Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση των μαθητών

Το γενικό νοσοκομείο Λαμίας στο οποίο διακομίστηκαν μαθητές και μαθήτριες μετά από δηλητηρίαση

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Λαμίας μετά τα περιστατικά δηλητηρίασης μαθητών σε σχολείο. Οι καταγγελίες στην αστυνομία έχουν φτάσει τις 26, ενώ τα συμπτώματα δηλητηρίασης εμφανίστηκαν σε 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμετούς, διάρροια και έντονους πόνους.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Και οι γονείς θα καταθέσουν

Σύμφωνα με το Lamianow πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Λαμίας -μιλώντας στον Lamia Polis 87.7 – Μαρία Ζωγράφου καλεί τους γονείς να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν.

Καλεί παράλληλα και τους ενήλικες που είχαν συμπτώματα να καταθέσουν καθώς όπως εξηγεί το γεύμα καταναλώνεται και από άλλα μέλη της οικογένειας μερικά από τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα.

Η κυρία Ζωγράφου δηλώνει ότι αυτό που ζητούν οι γονείς είναι μία απάντηση στο «γιατί συνέβη αυτό» ώστε να δικαιωθούν τα παιδιά που υπέστησαν όλη αυτή την δύσκολη ιατρική περιπέτεια, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.

Γονείς έχουν παραδώσει για έλεγχο πακέτα συσκευασμένα με την τροφή που είχε διανεμηθεί στους μαθητές.

Στο πλαίσιο της έρευνας από χθες οι διευθυντές των σχολείων επικοινωνούν με τους γονείς που τα παιδιά τους εμφάνισαν συμπτώματα προκειμένου να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα συμπτώματα και τις ώρες που εμφανίστηκαν.

Η εταιρεία catering

Η ιδιωτική εταιρεία catering που διένειμε τα γεύματα αυτά χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το συμβάν μαζικής δηλητηρίασης μαθητών μετά από κατανάλωση σχολικών γευμάτων στην Λαμία, σημειώνοντας πως «στην περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, πλημμέλεια, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως «ανεξάρτητα από ευθύνη ή μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ