ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2024: Το κλείσιμο των σχολείων - Τι ισχύει με τις ευρωεκλογές

Πανελλαδικές 2024: Το κλείσιμο των σχολείων - Τι ισχύει με τις ευρωεκλογές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Intime / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι μαθητές για τη λήξη των φετινών μαθημάτων, με τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων να δίνουν το πρώτο μάθημα στα τέλη Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο κουδούνι μαθημάτων χτύπησε στις 17 Μαΐου στα Λύκεια και θα ακουστεί στις 29 Μαΐου στα Γυμνάσια της ώρας.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 30 και 31 Μαΐου, αντίστοιχα.

Ενδοσχολικές εξετάσεις

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ Λυκείου ξεκίνησαν από τις 20 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου 2024, με την 21η Ιουνίου να έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι απολυτήριες εξετάσεις διεξάγονται κατά το διάστημα 20-27 Μαΐου, με καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Όσον αφορά στα Γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων είναι η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα μεταξύ 3-17 Ιουνίου 2024.

Τα μαθήματα για τους πιο μικρούς μαθητές και μαθήτριες θα συνεχιστούν για περίπου ακόμη ένα μήνα, με το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία να ολοκληρώνονται στις 14 Ιουνίου 2024.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2024

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των εξετάσεων των ΓΕΛ, θα αρχίσουν στις 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Ξεκινούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ