ΕΛΛΑΔΑ

Σε πέντε μήνες διπλασιάζονται οι κλίνες ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό»

Σε πέντε μήνες διπλασιάζονται οι κλίνες ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό»

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» πραγματοποίησαν την Τρίτη (21/05/2024), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συνοδευόμενοι από τον διοικητή του νοσοκομείου Τάσο Γρηγορόπουλο, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ, δωρεά του Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το έργο «Ανακαίνιση - Αναδιαρρύθμιση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ 2 (Τμήμα Α) & Μονάδας Πρώην Εμφραγμάτων (Τμήμα Β)» έχει πρόβλεψη ολοκλήρωσης των εργασιών εντός χρονικού διαστήματος πέντε μηνών.

Με εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 1.800 τ.μ. και με πρωτοποριακές τεχνικές δυνατότητες όσον αφορά στους χώρους και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, το έργο αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας. Ο Υπουργός δε, δεσμεύθηκε για τη στελέχωση των νέων κλινών.

Μετά την επίσκεψή του στο χώρο των εργασιών, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" για να επιθεωρήσουμε τις εργασίες κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα, το νοσοκομείο διέθετε 31 κλίνες ΜΕΘ. Με τη δωρεά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος - και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό- διπλασιάζουμε τις κλίνες ΜΕΘ. Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για τη συνδρομή και τη συνεργασία του με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσον αφορά στη διασφάλιση της στελέχωσης των άνω Μονάδων με το αναγκαίο για τη λειτουργία του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της χώρας σε σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε:

«Οι εργασίες για την ανακαίνιση και αναμόρφωση των 32 κλινών ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό έχουν ξεκινήσει. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου για αυτή τη σπουδαία δωρεά και τη διαχρονική τους στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή των δύο Ιδρυμάτων αποτελεί πρότυπο συνεισφοράς του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε κτηριακό επίπεδο όσο και μέσω της ενίσχυσης του προσωπικού. Η δωρεά αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις μας ως Υπουργείο Υγείας και θα συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των υποδομών και στην παροχή καλύτερης φροντίδας στους ασθενείς. Ενώνουμε δυνάμεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στους συμπολίτες μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ