ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Προφυλακιστέες η διευθύντρια και μια υπάλληλος της ΔΟΥ

Χαλκίδα: Προφυλακιστέες η διευθύντρια και μια υπάλληλος της ΔΟΥ

Εφορία (φωτογραφία αρχείου)

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια της εφορίας και μια υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμών.

Η διευθύντρια απολογούμενη στον Ανακριτή φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις έχουν απαγγελθεί ενώ για το τετραδιο που είχε σημειωμένα διάφορα ποσά, η 56χρονη φέρεται να απάντησε ότι αυτά τα ποσά αφορούν έσοδα της ΔΟΥ και όχι εκβιασμούς.

Παράλληλα η προσωρινά κρατούμενη διευθύντρια της ΔΟΥ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε.

Ο δικηγόρος της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας αμέσως μετά την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης για προσωρινή κράτηση της πελάτισσας του, δήλωσε ότι τόσο η διευθύντρια όσο και η συνεργάτιδά της θα ασκήσουν προσφυγή.

«Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της διευθύντριας της εφορίας Χαλκίδας και μιας εκ των συνεργατών της. Οι κατηγορούμενες θα ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα θα ασκήσουν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της συγκεκριμένης διάταξης, με δεδομένο πως η διάταξη αυτή στηρίζεται στην πιθανολόγηση διάπραξης από τις ίδιες ενδεχομένως και νέων αδικημάτων, χωρίς να καθορίζονται ποια είναι αυτά.

Θεωρούμε πως όλο αυτό είναι μια εφεύρεση η οποιά στηρίζεται τόσο στην πίεση των ημερών όσο και στην αδιανόητη δήλωση του υπουργού κ. Χατζηδάκη, που είπε πως αυτός δεν στηρίζει κλέφτες, λες κι έβγαλε απόφαση ήδη... τώρα περιμένουμε την επιβολή της ποινής. Θεωρούμε πως η διάταξη αυτή θα καταπέσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ