ΕΛΛΑΔΑ

Με δύο ολυμπιακά μετάλλια επέστρεψε στην Ελλάδα η Άννα Κορακάκη

Με δύο ολυμπιακά μετάλλια επέστρεψε στην Ελλάδα η Άννα Κορακάκη
Η Άννα Κορακάκη, τη στιγμή που κατεβαίνει από το αεροπλάνο, με τα δύο ολυμπιακά μετάλλια στο στήθος Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Φανερά συγκινημένη και χαρούμενη, παρά το πολύωρο ταξίδι και την ταλαιπωρία της στο αεροδρόμιο της Ρώμης, έφθασε το μεσημέρι της Πέμπτης η Άννα Κορακάκη στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Την ελληνίδα ολυμπιονίκη υποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στο «χρυσό» κορίτσι από τη Δράμα, που κατέβηκε από το αεροσκάφος, έχοντας κρεμασμένα στο στήθος της τα δύο ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε στη σκοποβολή.

Ως μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής του περιέγραψε την υποδοχή της χρυσής Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτήρισε «παιδί όλων των Ελλήνων» τη νεαρή αθλήτρια από τη Δράμα.

«Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, έρχεται μια ελπίδα από την προσπάθεια ενός νέου παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες, κατόρθωσε να κάνει το όνειρο πράξη», είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως η Άννα Κορακάκη είναι «ένα παράδειγμα για όλους τους νέους ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

2572571

Ο υπουργός Εσωτερικών υποδέχθηκε την ολυμπιονίκη του Ρίο/Πηγή: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η Άννα Κορακάκη από την πλευρά της, αφού σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάκτηση των δύο ολυμπιακών μεταλλίων, τόνισε πως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που είχε από παιδί.

2572573

Χαμογελαστή, παρά το πολύωρο ταξίδι και την ταλαιπωρία με την καθυστέρηση της άφιξής της η Άννα Κορακάκη/Πηγή: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Έχω καταβάλει την μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούσα, δούλεψα πολύ σκληρά, δεν θα μπορούσα να νιώθω πιο ευτυχισμένη», είπε η Άννα Κορακάκη και παραδέχθηκε ότι πηγαίνοντας στο Ρίο ονειρευόταν ένα μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι, αλλά ήρθε κι ένα δεύτερο, χρυσό, στο σπορ πιστόλι.

Συγκινημένος και περήφανος για την κόρη του ο Τάσος Κορακάκης, ο οποίος είναι και προπονητής της, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις εντάσεις που υπήρχαν στη διάρκεια των προπονήσεων, μέχρι να φτάσει η Άννα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η επιστροφή της διπλής Ολυμπιονίκη στην Αθήνα ήταν περιπετειώδης και καθυστέρησε, καθώς ο εξονυχιστικός έλεγχος στα όπλα της αθλήτριας στο αεροδρόμιο της Ρώμης, που ήταν ενδιάμεσος σταθμός στην πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την πτήση και να έρθει τελικά στην Αθήνα με την επόμενη.

Το ταξίδι της Άννας Κορακάκη προς το σπίτι της στη Δράμα, όπου την αναμένουν με προσμονή οι συγγενείς της, θα συνεχιστεί, με επόμενο σταθμό το απόγευμα ( 17:00) τη Θεσσαλονίκη, όπου στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα την υποδεχθούν πολιτειακοί παράγοντες.

Η Άννα Κορακάκη, θα φτάσει στο πατρικό της σπίτι έχοντας στις αποσκευές της δύο ολυμπιακά μετάλλια στη σκοποβολή, ένα χρυσό στα 25μ. σπορ πιστόλι κι ένα χάλκινο στα 10μ. αεροβόλο.

Το χρυσό της μετάλλιο στα 25μ. στη σκοποβολή είναι το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004, ενώ είναι η πρώτη φορά, που Έλληνας αθλητής κατακτά δύο ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, μετά τους Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912, οπότε και ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας είχε κατακτήσει ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο, στο μήκος άνευ φοράς και στο ύψος άνευ φοράς αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Το CNN Greece στο σπίτι της Άννας Κορακάκη

Πλαστός ο λογαριασμός της Κορακάκη που... απάντησε "ευχαριστώ κύριε" στον Τσίπρα

Διευκρινίσεις για το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου όπου προπονείται η Κορακάκη

Ρίο 2016: τα πρώτα λόγια της Άννας Κορακάκη μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο

Ρίο 2016: αποθεωτική υποδοχή για την χάλκινη Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

Ρίο 2016: Ποια είναι η 20χρονη Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ