ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Μυστήριο με πτώμα που βρέθηκε κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς

Εύβοια: Μυστήριο με πτώμα που βρέθηκε κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς
EUROKINISSI

Άλυτο παραμένει το μυστήριο με το απανθρακωμένο πτώμα, που βρέθηκε κατά την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Κυμάσι, στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις λίστες εξαφανισθέντων από την ευρύτερη περιοχή και παράλληλα συλλέγουν πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας για την ταυταυτοποίηση του νεκρού και τα αίτια θανάτου, καθώς τη σχέση που μπορεί να είχε με την πυρκαγιά.

Στο σημείο θα μεταβεί και ιατροδικαστής, που θα κάνει αυτοψία και μια πρώτη εκτίμηση, ενώ η σορός θα αποσταλεί στην συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, για διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ήταν πολύ μικρή και εκδηλώθηκε την Πέμπτη λίγο μετά τις 20.30, σε δύσβατη δασική περιοχή με πεύκα. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις 20.40 και υπήρξε αμέσως κινητοποίηση. Επειδή όμως οι δυνάμεις που έφτασαν εκεί δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, ζητήθηκε η βοήθεια ενός μηχανήματος έργων για να ανοίξει δρόμο και παράλληλα ένα πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών προχώρησε στην εστία της πυρκαγιάς και άρχισε την κατάσβεση, μέχρι να φτάσουν τα οχήματα.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, οι πυροσβέστες εντόπισαν μέσα στην πυρκαγιά ότι είχε απομείνει από το απανθρακωμένο πτώμα, που είχε συρρικνωθεί από τις φλόγες και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών, έκαψε μόνο περίπου 30 στρέμματα δάσους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ