Ολομέλεια ΣτΕ: Στις 6 Ιουνίου η απόφαση για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Για το κρίσιμο ζήτημα της επαναφοράς ή μη του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα αποφασίζει στις 6 Ιουνίου 2025 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣτΕ Μιχάλης Πικραμένος έκανε δεκτό το αίτημα της ΑΔΕΔΥ και εισήγαγε προς συζήτηση την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ως πρότυπη δίκη και όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ιωάννη Μιχαλακόπουλο.
Στη Δικαιοσύνη έχει προσφύγει δημόσιος υπάλληλος, εργαζόμενος στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας με αίτησή του (27.11.2024) την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, του επιδόματος θερινής αδείας, αλλά και να του αναγνωριστεί υποχρέωση του Δημοσίου να καταβάλει αναδρομικά τον 13ο και 14ο μισθό της διετίας 2023 και 2024.
Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε παρέμβαση υπέρ του δημοσίου υπαλλήλου, ενώ κατέθεσε και αίτημα στον κ. Πικραμένο με το οποίο ζητούσε η αγωγή του δημοσίου υπαλλήλου, να εκδικαστεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ως πρότυπη δίκη, όπως προβλέπει ο νόμος 3900/2020.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού του 2025
Οι αυξήσεις του 2025: Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους
«ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ»: Γεραπετρίτης: «Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο»
10:52
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση πρόσληψης 10.000 άνεργων γυναικών
10:48
Στο εδώλιο ο ηθοποιός Τίμοθι Μπάσφιλντ: Βαριές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
10:41
Αστάθεια στις αγορές πετρελαίου - Τι βλέπουν οι αναλυτές
10:41