Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Λευκάδα - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές
Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (23/3) σε δασική έκταση κοντά στον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ προς το παρών οι άνεμοι που έπνεαν ισχυροί στην περιοχή έχουν κοπάσει.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Νικήτα στον δρόμο που οδηγεί στη γνωστή παραλία Κάθισμα. Λόγω των ανέμων η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μάλιστα, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης του Αγίου Νικήτα καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την πόλη της Λευκάδας.

Η φωτιά σε δύσβατο σημείο
www.lefkadatoday.grΑρχικά στο σημείο έσπευσαν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Στην πορεία η Πυροσβεστική ενισχύθηκε με την αρωγή του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά και δυνάμεις από την Ήπειρο, περιορίζοντας την έκταση της φωτιάς, ενώ πλέον υπάρχουν μικρότερες εστίες που δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στη Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά σε δάσος στη Λευκάδα - Ήχησε το 112
Κεφαλονιά: Στον εισαγγελέα οι τρεις που συνελήφθησαν για τον θάνατο της 19χρονης (vid&pic)
12:26
Live: «Οι ΗΠΑ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία - Δεν παραδινόμαστε» λέει ο Πεζεσκιάν - Ανελέητοι βομβαρδισμοί και εκκενώσεις στο Λίβανο
12:22
Ιστορική ομιλία Κάρολου στις ΗΠΑ - Η δεύτερη φορά που βρετανός μονάρχης θα απευθυνθεί στο Κογκρέσο
12:20
WSJ: Ευρωπαϊκό plan B για το ΝΑΤΟ σε περίπτωση αποχώρησης των ΗΠΑ από την Συμμαχία
12:19