ΕΔΕ για τον κάβο πλοίου που έσπασε την ώρα επιβίβασης ΙΧ - Απομακρύνεται ο Λιμενάρχης Αλοννήσου
Την απομάκρυνση του Λιμενάρχη Αλοννήσου και την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον κάβο πλοίου που έσπασε την ώρα επιβίβασης αυτοκινήτων στις 27 Απριλίου, διέταξαν οι αρμόδιες Αρχές.
Σκοπός της ΕΔΕ είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες. Αξίζει να σημειωθεί πως, η εντολή για ΕΔΕ αφορά επίσης και δεύτερο σοβαρό περιστατικό, που σημειώθηκε στις 30 Απριλίου 2025 σε πλοίο της γραμμής Σύρου - Πειραιά, όταν καταπέλτης αποκαταστάθηκε εν πλω από το πλήρωμα, πρακτική που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων.
«Σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή»
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) στέλνει σαφές μήνυμα πως «σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή».
Το Υπουργείο Ναυτιλίας διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά παντός υπευθύνου και υπογραμμίζει πως η ασφάλεια στις θαλάσσιες συγκοινωνίες παραμένει αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
SPONSORED
Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες
20:24
Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσσου
20:15
Συγκινεί ο Σταύρος Φλώρος: «Δεν είμαι εκείνος που έχασε ένα πόδι αλλα αυτός που βρήκε τη δύναμη»
20:13
Συναγερμός στο Λασίθι: 11χρονος έπεσε σε γκρεμό έξι μέτρων - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
20:00