Ήπειρος: Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά από την κακοκαιρία - Ποτάμια στο όριο υπερχείλησης
Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά άφησε πίσω της η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Ήπειρο
Σύμφωνα με το Epiruspost, το χωριό Ματσούκι Ιωαννίνων, παραμένει αποκλεισμένο, καθώς κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε κατολίσθηση στον δρόμο που οδηγεί προς το χωριό. Οι ζημιές προκλήθηκαν δύο χιλιόμετρα από την είσοδο. Kαθίζηση έχει υποστεί και το έδαφος στο κέντρο του χωριού.
Μηχάνημα πολιτικής προστασίας αναμένεται να επιχειρήσει για να ανοίξει το δρόμο.
Το χωριό, όπως και άλλα στην περιοχή, αντιμετωπίζει και πρόβλημα ύδρευσης, λόγω των κατολισθήσεων.
Σε επιφυλακή παραμένουν Αρχές και πολίτες, καθώς οι ποταμοί Λούρος και Καλαμάς βρίσκονται στο όριο υπερχείλισης. Καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει στον δήμο Φιλιατών στην Σαγιάδα. Η βροχόπτωση έφτασε και τα 150 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές της Ηπείρου.
Η βροχόπτωση συνεχίζεται, ενώ στα ορεινά υπάρχει χιονόπτωση. Είκοσι σκαπτικά μηχανήματα της πολιτικής προστασίας επιχειρούν για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
SPONSORED
Έως τις 16 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων
06:00
ΑΑΔΕ - Φοροδιαφυγή: Ποια τα νέα αυστηρά μέτρα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες
05:00
Πότε ενεργοποιείται η νέα εφαρμογή Posokanei για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ
04:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
03:00