Χωρίς νερό η Αίγινα λόγω βλάβης στον υποθαλάσσιο αγωγό - Εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους
Σε συναγερμό βρίσκεται η Αίγινα, λόγω του σοβαρού προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζει το νησί από τον Δεκέμβριο, με τον Δήμο να παρέχει εμφιαλωμένα μπουκάλια με νερό στους κατοίκους για την κάλυψη των αναγκών τους .
Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 10 Φεβρουαρίου, σοβαρότατης βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, που «δοκιμάζει» την ομαλή υδροδότηση.
Ο δήμος της Αίγινας θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες και συγκεκριμένα έως και τις 11 Μαΐου 2026, προκειμένου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «να καταστεί δυνατή η επιτάχυνση των αναγκαίων διοικητικών και χρηματοδοτικών διαδικασιών».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος, Γιάννης Ζορμπάς, δηλώνει πως η δημοτική Αρχή προχωρά «στην εξασφάλιση καθημερινής μεταφοράς 1.000 τόνων πόσιμου νερού, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών των κατοίκων».
Ισραηλινά πλήγματα απειλούν την αρχαία Τύρο, την πόλη που επισκέφθηκε ο Ηρόδοτος
14:24
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα οδηγό μηχανής στη Θεσσαλονίκη - Έχασε τον έλεγχο
14:14
Μητσοτάκης: Η ΝΔ μόνη αξιόπιστη δύναμη - Είμαστε έμπειροι μαραθωνοδρόμοι, κάποιοι έχουν λαχανιάσει
14:06
Συναγερμός στη Λιθουανία από... μπαλόνι καιρού - Απογειώθηκαν μαχητικά του ΝΑΤΟ
14:03