ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2026: «Οι καλά προπονημένοι δεν θα είχαν προβλήματα» -Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη Γλώσσα

Πανελλήνιες 2026: «Οι καλά προπονημένοι δεν θα είχαν προβλήματα» -Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη Γλώσσα

Εξεταζόμενοι μαθητές, κρατώντας στυλό, ταυτότητες και μπουκαλάκια με νερό, προσέρχονται για να διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Οι καλά προπονημένοι δεν θα είχαν αξεπέραστα προβλήματα» σχολιάζει ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του μαθήματος, του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Γιώργος Χρυσουδάκης, για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή 29/05 οι μαθητές στις Πανελλήνιες εξετάσεις

«Τα κείμενα κλασικά όπως κάθε χρόνο. Ένας μαθητής που είχε ειχε προπονηθεί εντατικά δεν θα είχε αξεπέραστα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Χρυσουδάκης.

«Η θεωρία είχε ένα εύρος από τις ασκήσεις που κάνουν συνήθως τα παιδιά στην τάξη, τρόποι ανάπτυξης παραγράφων, θέσεις συνοχής και συνεκτικότητας και οι γλωσσικές επιλογές μαζί με την προθετικότητα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές εξετάστηκαν πάνω στο θέμα της μοναξιάς και της τρίτης ηλικίας με αποσπάσματα κειμένων της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Βεργολιά, του Ε.Π. Παπανούτσου και το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα κείμενο 350 έως 400 λέξεων για τη σχολική τους εφημερίδα, στο οποίο θα εξηγούσαν τους λόγους που κατά τη γνώμη τους αυξάνονται τα επίπεδα μοναξιάς στην εποχή μας και να προτείνουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνεργάζονται οι νέοι με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, ώστε να θεραπευτεί η μοναξιά και των δύο γενεών.

Το CNN Greece, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σας παροτρύνουμε να αξιοποιήσετε το πλέον αξιόπιστο και επικαιροποιημένο εργαλείο υπολογισμού Μορίων και δημιουργίας πρόχειρου Μηχανογραφικού: https://www.poukamisas.gr/calculator/

Τα επόμενα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι μαθητές των ΓΕΛ είναι τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και Βιολογία την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026.

Το πρόγραμμα των εξεταζόμενων μαθημάτων των ΓΕΛ

panellinies