Μυτιλήνη: Έξι χρόνια κάθειρξης σε άνδρα που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά αδέσποτο γατάκι
Γάτα
PIXABAYΣε ποινή κάθειρξης έξι χρόνων με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, άνδρας, κάτοικος του χωριού Ίππειος στη Μυτιλήνη, καθώς πριν από πέντε χρόνια, τον Μάιο του 2021, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά αδέσποτο γατάκι, επειδή έσκιζε τις σακούλες με τα σκουπίδια του.
Σύμφωνα με μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο, στις διαμαρτυρίες τους απάντησε: «Όποιος θέλει να έρθει να μου ζητήσει τον λόγο!».
Δεδομένου του ότι η απόπειρα δολοφονίας ζώου είναι πλέον κακούργημα, δικάστηκε και καταδικάστηκε στη βαριά παραπάνω ποινή, ενώ καταδικάστηκε επίσης και σε έξι μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι ποινές επιβλήθηκαν με αναστολή έως εκδικάσεως της εφέσεως. Ας σημειωθεί ότι από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου του είχε ήδη επιβληθεί και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ!
Για την ιστορία, το γατάκι επέζησε, με σοβαρά νευρολογικά προβλήματα, και υιοθετήθηκε. Τελικά πέθανε το 2025 από άλλα αίτια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 34χρονο που σκότωσε γατάκι στην Καλαμαριά
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 34χρονος που κλώτσησε και πάτησε ένα γατάκι
Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί - Μέχρι πότε θα καταβληθεί η ενίσχυση
06:00
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ - Ποια η διαδικασία
05:00
Τι αλλάζει στις κατασχέσεις: Ποιοι κερδίζουν έως 4.200 ευρώ - Πώς ξεμπλοκάρει ο λογαριασμός
04:00
Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο στις διαθήκες - Πώς διαμορφώνοται τα δικαιώματα των κληρονόμων
03:00