Από 1η Ιουνίου βγαίνουν στις παραλίες οι ναυαγοσώστες
Την 1η Ιουνίου θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες και ναυαγοσώστριες, καθώς ξεκινά και επισήμως η καλοκαιρινή περίοδος.
Η ναυαγοσωστική περίοδος διαρκεί από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και κατά τους μήνες αυτούς οι ναυαγοσώστες βρίσκονται σε υπηρεσία καθημερινά τουλάχιστον μεταξύ 10:00 και 18:00.
Να σημειωθεί, δε, πως η παρουσία ναυαγοσωστών στις οργανωμένες παραλίες της χώρας καθίσταται υποχρεωτική.
Στο μεταξύ, κάθε δήμος οφείλει να έχει εξοπλισμένους και πιστοποιημένους ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες και οργανωμένες ακτές.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ατυχημάτων και έρευνα που διεξήχθη το 2024, η πιο ευάλωτη κοινωνική μερίδα της κοινωνίας στο θέμα των πνιγμών, είναι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών. Το 83% των ανθρώπων είναι αυτοί οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό στη θάλασσα και το 64% από αυτών, αφορά Έλληνες.
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη
10:37
Μειωμένος ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων για τις γυναίκες που κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης
10:32
Αρχίζει η 2η αγωνιστική των ομίλων στο Παγκόσμιο με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
10:27
Συνελήφθη 35χρονος στη Μύκονο για διακίνηση ναρκωτικών – Εντοπίστηκε με 82 φιξάκια κοκαΐνης
10:24