ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τη νέα οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τη νέα οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»
CNN GREECE

Επικίνδυνη και έτοιμη για όλα χαρακτηρίζουν οι αρχές την νέα τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που ανέλαβε την ευθύνη, με προκήρυξη χθες σε site αντιεξουσιαστών, για το χτύπημα τόσο στην γαλλική πρεσβεία αλλά και στην πρεσβεία του Μεξικού.

Μάλιστα η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη και την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2014 ανήμερα εκλογών.

Η προκήρυξη πάντως ξεκινά με δυο βασικά λάθη του συντάκτη καθώς αναγράφει λάθος τις ημερομηνίες των δύο πρόσφατων χτυπημάτων. «Η βιασύνη του συντάκτη να στείλει την προκήρυξη πριν την επίσκεψη Ομπάμα τον πρόδωσε», σχολίαζε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Στο πολυσέλιδο και μακρόσυρτο κείμενο ο συντάκτης προσπαθεί να αναλύσει την πολιτική και οικονομική κατάσταση, όπως έκαναν στο παρελθόν οι τρομοκρατικές οργανώσεις, όμως «το πιθανότερο είναι να προσέφυγε σε γραφή κειμένων...» μας προσθέτει η ίδια πηγή.

Οι τρομοκράτες ξεκαθαρίζουν ότι στόχος ήταν η φρουρά της πρεσβείας και δεν αναφέρονται καθόλου στο γεγονός ότι ο αστυνομικός θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί. Παρόλα αυτά προσπαθώντας να χτίσουν ένα «κοινωνικό προφίλ» αφιερώνουν παραγράφους αναφέροντας ότι είχαν προσέξει για να μην υπάρξουν θύματα από διερχόμενους πολίτες.

Όσο για την επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού, αναφέρουν ότι έγινε καθώς συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του Χριστόφορου Μαρίνου και απειλούν ευθέως τους αστυνομικούς των ΜΑΤ λέγοντας «σύντομα θα έρθει και η ώρα τους...».

Πάντως για τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση θα κάνει και αλλά χτύπημα καθώς διαθέτει όπλα, μέσα διαφυγής, ενώ κάνει χτυπήματα χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου με ασφάλεια για τα μέλη της οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ