Ανοικτά δύο Κυριακές τα καταστήματα την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων
Αλλαγές και στη λειτουργία των καταστημάτων προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν, προαιρετικά, να είναι ανοικτά δύο Κυριακές. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 116, η σχετική απόφαση είναι αρμοδιότητα του οικείου περιφερειάρχη,
Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου αυξάνονται σε 30, από 20 που προβλέπει σήμερα ο νόμος, οι ημέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, μία πλήρης απελευθέρωση του καθεστώτος των εκπτώσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά, κι ενώ αυτό βραχυχρόνια θα μπορούσε να αποβεί σε όφελος του καταναλωτή, λόγω μείωσης των τιμών, μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων, άρα να βλάψει εμμέσως τον καταναλωτή, μειώνοντας τις επιλογές του και αυξάνοντας την ανεργία.
CNN Greece: Βίντεο και εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στου Ρέντη - Περιορίστηκε η ένταση
16:36
Πλεύρης για υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν υπήρξε καμία συνεργασία» με τον κατηγορούμενο γιατρό
16:33
Μητσοτάκης για την απώλεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου: «Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη δημόσια ζωή»
16:29
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Στρυμωνικό Σερρών - Επιχειρούν και δύο εναέρια μέσα
16:28