ΕΛΛΑΔΑ

Το λάθος της ΕΡΤ και η αντίδραση του ΚΚΕ

Το λάθος της ΕΡΤ και η αντίδραση του ΚΚΕ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο ΚΚΕ και την ΕΡΤ με αφορμή ένα λάθος της κρατικής τηλεόρασης στους τίτλους του δελτίου.

Συγκεκριμένα, στην είδηση για την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, η φάσα έγραφε: «Στην Ολομέλεια η τροπολογία για την εφάπαξ καταβολή της 13ης σύνταξης. Σύμφωνη η αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ – ΧΑ».

ert

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περισσού. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώνης ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι το κόμμα θα ψηφίσει «ναι» στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο διευκρίνισε ότι τα θεωρεί «κοροϊδία». Παράλληλα κάλεσε τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου για να διεκδικήσουν, όπως είπε, «τη θεσμοθέτηση της 13ης και 14ης σύνταξης που έχουν καταργηθεί, αλλά και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν όλη αυτή την περίοδο γιατί τα δικαιούνται, γιατί αυτοί με τον ιδρώτα τους δημιούργησαν τον πλούτο αυτής της χώρας».

Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ της ΕΡΤ έκανε λόγο για «αθλιότητα» και «βρώμικη προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ».

«Η ΕΡΤ πρέπει να ακούει καλύτερα και δεν θα πρέπει να πολεμάει το ΚΚΕ με αυτό τον βρώμικο τρόπο», τόνισε.

Η απάντηση της ΕΡΤ: Ναι, κάναμε λάθος

Απαντώντας στο ΚΚΕ, η ΕΡΤ παραδέχθηκε το λάθος της υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν χρειάζεται τόση καχυποψία».

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ, σε ένα λάθος που όντως έγινε, όσον αφορά στη μετάδοση της θέσης του κόμματος, για την ψήφιση της τροπολογίας για το επίδομα στους συνταξιούχους.

Η ΕΡΤ δεν προβαίνει ούτε σε «αθλιότητες», ούτε σε «βρώμικες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ. Απόδειξη περί αυτού, οι συνεχείς παρουσίες εκπροσώπων του στις ενημερωτικές της εκπομπές και ο σεβασμός που δείχνουν οι δημοσιογράφοι της, στην τήρηση της δεοντολογίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ και προσθέτει:

«Δεν υπάρχουν στην ΕΡΤ αρρωστημένα μυαλά ανθρώπων που ως μόνη τους σκέψη έχουν να οργανώνουν επιθέσεις και προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ. Εργαζόμενοι υπάρχουν, που εργάζονται σκληρά και με υπερβάλλοντα ζήλο, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό -ιδιαίτερα σε αυτήν τη συγκυρία των υποχρεωτικών αδειών. Δεν χρειάζεται τόση καχυποψία.

Ναι! Λάθη κάνουν, όπως όλοι μας και ορισμένες φορές, δυστυχώς, τα λάθη μπορεί να επαναληφθούν. Δεν χρειάζεται τόση καχυποψία».

«Εμείς έχουμε το θάρρος, να ομολογήσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε λιγότερα. Και φυσικά, δεν θεωρούμε αυτή την ατυχή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ως βρώμικο πόλεμο και προβοκάτσια, σε βάρος της ΕΡΤ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

«Μπαρούτι» στη Βουλή για τις εξαγγελίες Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ