ΕΛΛΑΔΑ

Πολάκης: πολιτικό μίασμα τον χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προχωρά σε αγωγή

Πολάκης: πολιτικό μίασμα τον χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προχωρά σε αγωγή
EUROKINISSI

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού μετά την συνέντευξη του συνδικαλιστή στην εφημερίδα «The Guardian» στην οποία υποστήριξε ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι επικίνδυνα για τους ασθενείς.

Σε δελτίο τύπου το προεδρείο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη πολιτικό μίασμα και τα όσα ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook παραληρηματικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης μετά την έκταση που πήρε το θέμα με την δημοσιοποίηση των προβλημάτων του ΕΣΥ αυτή την φορά μάλιστα μέσω του ξένου τύπου έκανε την εξής ανάρτηση:

Οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισαν μάλιστα να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον Παύλο Πολάκη και αγωγή.

Τα χρήματα όπως λένε θα τα διαθέσουν προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές ώστε να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου σε ένα από τα επιλεγέντα Νοσοκομεία.

Επισημαίνουν μάλιστα στο δελτίο τύπου ότι εκφράσεις, όπως αυτές, που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας στην ανάρτηση του («προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνι», «..που σας έκοψε την μάσα και τις εξυπηρετήσεις», «αποδεικνύεσαι, ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας [..]» «η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας» «Αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη» και άλλες εξίσου υβριστικές και προσβλητικές) είναι ποινικά αξιολογήσιμες και η ΠΟΕΔΗΝ θα φροντίσει να ελεγχθούν, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ο κύριος Υπουργός όπως λένε φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως την βουλευτική του ασυλία.

Στην μήνυση που συντάσσουν σε βάρος του Παύλου Πολάκη ζητούν μεταξύ άλλων και την αποκατάσταση της προσβολής, που υπέστη η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννακός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ