ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στην «κατάψυξη» και την Κυριακή, προβλήματα από τον παγετό

Κακοκαιρία: Στην «κατάψυξη» και την Κυριακή, προβλήματα από τον παγετό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στα λευκά έχει ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών, με τα προβλήματα από το πολικό ψύχος, τον παγετό, αλλά και τις χιονοπτώσεις να έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους, ειδικά στο οδικό δίκτυο της χώρας. Θύμα της κακοκαιρίας ένας 77χρονος στη Ναύπακτο.

Ο 77χρονος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, εντοπίστηκε έπειτα από ώρες αναζητήσεων ζωντανός, όμως κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όπου διακομίσθηκε, πιθανόν από υποθερμία.

Στην Κομοτηνή, μια 78χρονη διακομίσθηκε νεκρή, αργά χθες το απόγευμα, στο νοσοκομείο της πόλης από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε το τραγικό περιστατικό, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, στα όρια του νομού Αχαΐας, όπου έχουν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες είναι και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Μόριας, στη Μυτιλήνη, που έχει καλυφθεί από πυκνό χιόνι.

Με αργούς ρυθμούς η βελτίωση του καιρού

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση του καιρού για την Κυριακή, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς, γεγονός που σημαίνει πως το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα παραμείνει στην «κατάψυξη» για άλλη μία μέρα τουλάχιστον.

4010200

Πηγή: EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Κυριακή στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις οι οποίες στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Κρήτης θα είναι κατά τόπους πυκνές. Χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 8 μποφόρ, στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω, ενώ παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά και κυρίως, στα βόρεια.

Δύσκολη η κατάσταση στον Έβρο

Μάχη με το χιόνι και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στον Έβρο δίνουν οι δημοτικές Αρχές σε όλο τον νομό.

Η θερμοκρασία στο βόρειο τμήμα έχει πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την όποια προσπάθεια για την αποκατάσταση της ασφάλειας στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων. Το οδικό δίκτυο, εθνικό και επαρχιακό παραμένει ανοιχτό, ωστόσο οι δήμαρχοι συνιστούν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται με τη δέουσα προσοχή και τη χρήση χιονολάστιχων και σε αρκετά σημεία αλυσίδων.

Παρά τη συνεχή ρίψη αλατιού και τον επιχειρούμενο αποχιονισμό, ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός εκφράζει τον προβληματισμό του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το κατά πόσο είναι ασφαλέστερη η απομάκρυνση του χιονιού από το επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεδομένου ότι ο παγετός θα μετατρέψει σε γυαλί το ελάχιστο χιόνι που θα παραμείνει στο οδόστρωμα καθιστώντας το ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η συνεχής παρακολούθηση του ύψους του χιονιού και της πτώσης της θερμοκρασίας είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τις ενέργειες του δήμου, κύριο μέλημα του οποίου είναι σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό η ασφάλεια των πολιτών.

Στον δήμο Διδυμοτείχου ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, διαβεβαιώνει πως γίνονται όλες οι προβλεπόμενες και σχεδιαζόμενες ενέργειες για να μην αποκλειστούν χωριά και να μην κινδυνέψουν δημότες. Στην κατεύθυνση αυτήν αναφέρει πως εφόσον οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν αμετάβλητες έως και τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της περιοχής καθώς μετά από 15 ημέρες που παρέμειναν κλειστά, εκτιμά πως θα έπρεπε από σήμερα να ενεργοποιηθεί η θέρμανση προκειμένου να επιτευχθεί η κατάλληλη για τη λειτουργία τους θερμοκρασία.

4010195

Πηγή: EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στον δήμο Αλεξανδρούπολης, με την πρωτεύουσα του νομού επίσης ντυμένη στα λευκά, με το θερμόμετρο στους -2 βαθμούς και συνεχή καθοδική τάση, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Φερών, όπου το ύψος του χιονιού και το τσουχτερό κρύο οδήγησε τον αντιδήμαρχο, Νίκο Γκότση να ζητήσει από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης ο κ. Γκότσης προχώρησε και στην ενεργοποίηση δύο τηλεφωνικών γραμμών για την εξυπηρέτηση από το προσωπικό της δημοτικής ενότητας Φερών, όσων λόγω προχωρημένης ηλικίας ή ασθένειας χρήζουν όχι μόνο ιατρικής βοήθειας αλλά ακόμη και βοήθειας για αγορά φαρμάκων ή άλλων απαραίτητων αγαθών. Στο μεταξύ ανοιχτό θα παραμείνει καθ' όλο το 24ωρο τόσο το Α΄ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης όσο και ο δεύτερος όροφος του δημαρχείου στο κέντρο της πόλης, για τη φιλοξενία όσων δημοτών το χρειαστούν.

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα

Έκκληση προς του πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό, απευθύνει η Περιφέρεια, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για αυτό τον λόγο η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή, με στόχο τον αποχιονισμό και την αποπαγοποίηση των δρόμων, ενώ προτεραιότητα δίνεται κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Χαρακτηριστικό της έντασης της κακοκαιρίας, είναι πως έχει χιονίσει σε πολλές πεδινές περιοχές, όπως στον κάμπο της δυτικής Αχαΐας, στην πεδινή Ηλεία, ακόμα και στις παραλιακές περιοχές της Κυλλήνης και της Κουρούτας.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα, λόγω των χιονοπτώσεων είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους από το Αίγιο, το Διακοπτό και την Πάτρα προς τα Καλάβρυτα, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων. Επίσης απαραίτητες είναι αλυσίδες από την Ακράτα προς την Ζαρούχλα και στη δημοτική οδό Δεμέστιχα- Λεοντίου- Μοίραλι- Ρακίτας.

4010621

Πηγή: EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στην Ηλεία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες από το 73ο χιλιόμετρο, έως το 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών- Τρίπολης, στην επαρχιακή οδό Ανδρίτσαινας- Επικούρειου Απόλλωνα, στη δημοτική οδό Ανδρίτσαινας- Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι- Φανάρι- Αμυγδαλιές- Μύρωνια του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστενών και στη δημοτική οδό Σκληρός-Νέδα- Άγιος Σώστης- Αμπελιώνα- Πέτρα του δήμου Οιχαλίας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από 28ο χιλιόμετρο, έως 52ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Άρτας από τη Χρυσοπηγή έως την γέφυρα Κομποτίου και στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Περδικακίου Αυλακιού από 12ο χιλιόμετρο, έως το 38ο χιλιόμετρο.

Απαραίτητες οι αλυσίδες στη Μακεδονία

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, στη Θεσσαλονίκη κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου ενώ στην Ημαθία η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

- Στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης/ Βέροιας/ Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από τo 91ο χιλιόμετρο (Καστανιά) έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Κοζάνης),

- στην επαρχιακή Οδό Βέροιας/ Σελίου, από τη θέση Μαρούσια έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

- στην επαρχιακή οδό Βέροιας/ Δασκίου, από τη Βέροια έως το 43ο (Δάσκιο),

- στην επαρχιακή οδό Βέροιας / Κωστοχωρίου, από τη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου έως το 19ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Κωστοχωρίου),

- στην επαρχιακή οδό Νάουσας/ 3-5 Πηγάδια, από τη Νάουσα έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),

- στην επαρχιακή οδό Νάουσας/ Σελίου (από τη Νάουσα έως χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

- στην επαρχιακή οδό Νάουσας/ Ροδοχωρίου,

- στην επαρχιακή οδό Νάουσας/ Αρκοχωρίου,

- από το 2ο χιλιόμετρο της Δημοτικής Οδού από τη διασταύρωση Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας έως τη Νάουσα και

- στο οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη της Νάουσας.

Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό Κατερίνης/ Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας), στην επαρχιακή οδό Βρύας/ Ελατοχωρίου (χιονοδρομικό κέντρο), από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Λαγοράχης/ Ελατοχωρίου (χιονοδρομικό κέντρο) από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.

Στη Χαλκιδική, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

- Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης/ Ιερισσού (μέσω Αρναίας) από Παλαιοχώρα έως Στρατώνι,

- στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης/ Ιερισσού, (μέσω Ταξιάρχη),

- στη επαρχιακή οδό Πολύγυρου/ Βραστών (και εντός οικισμών),

- στη επαρχιακή οδό Πολύγυρου/ Ταξιάρχη (και εντός οικισμών),

- στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου/ Παλαιοκάστρου,

- στην επαρχιακή οδό Νεοχώριου/ Βαρβάρας / Ολυμπιάδας,

- στην επαρχιακή οδό Αρναίας/ Στανού,

- στην επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών/ Παλιουρίου (από Χανιώτη έως Αγία Παρασκευή),

- στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης/ Μεταγγιτσίου (στο ύψος του Προφήτη Ηλία),

- σε όλο το οδικό Δίκτυο του Αγίου Όρους.

4010469

Πηγή: EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στο Κιλκίς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καστανερής / Λιβαδίων από το 9ο χιλιόμετρο και στις Σέρρες, στην επαρχιακή οδό Σερρών/ Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, στην επαρχιακή οδό Σιδηροκάστρου/ Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), από το 2ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοίνισσας, και στην επαρχιακή οδό Σερρών/ Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού).

«Πολικές» θερμοκρασίες στην Κεντρική Ελλάδα

Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα. Σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες -5 βαθμούς με δριμύ ψύχος και με τον κρατικό μηχανισμό να δίνει μάχη όλη τη νύχτα για να αποφύγει τους παγωμένους δρόμους.

Χιόνι έχει καλύψει ολόκληρη την Μαγνησία

Χιόνισε ακόμη και μέσα στον Βόλο, ενώ ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει τις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις κυρίως στο Πήλιο, όπου επικρατούν «πολικές» θερμοκρασίες.

Στον Βόλο ένα πολύ λεπτό στρώμα χιονιού έχει καλύψει την πόλη και η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται, αλλά από τον Περιφερειακό και πάνω, προς το Πήλιο, τα προβλήματα είναι εμφανή και οι μετακινήσεις δύσκολες, αφού τα αυτοκίνητα χρειάζονται απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όλα τα προάστια του Βόλου προς το Πήλιο είναι σκεπασμένα με χιόνι και προς Άνω Βόλο, Ανακασιά, Κατηχώρι, Πορταριά, Μακρυνίτσα και μέχρι τα Χάνια η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες εξ αιτίας του παγετού. Η θερμοκρασία στα Χάνια έχει πέσει στους -13 βαθμούς ,ενώ ακόμη και στον Βόλο επικρατεί παγετός με το θερμόμετρο να δείχνει -2.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη, αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεπαν την συσσώρευση χιονιού. Ωστόσο 22 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες εργάζονταν όλη την νύχτα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Περιφερειακό του Βόλου, αλλά και στα τούνελ όπου παρά την ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού από υδροφόρες του Δήμου Βόλου, υπάρχει πάγος στο οδόστρωμα.

4004206

Πηγή: EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χιόνι έχει σκεπάσει όλο το Πήλιο, ανατολικό, κεντρικό και νότιο, μέχρι και το Τρίκερι, το ακραίο σημείο της χερσονήσου της Μαγνησίας, αλλά στα λευκά έχουν ντυθεί και οι Σποράδες.

Χιόνια και σε νησιά

Πολύ χιόνι έχει πέσει στην Αλόννησο, όπου το ύψος του ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και η κατάσταση είναι δύσκολη.

Στην Σκόπελο η χιονόπτωση δημιούργησε και εκεί προβλήματα και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ είπε ότι το μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονισθεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία. οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς. Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού. Στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης ο συνεχής αποχιονισμός και οι ρίψεις αλατιού, έχουν βοηθήσει ώστε ο δρόμος να είναι ανοιχτός και καθαρός.

Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, από νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, ιδιαίτερα τις προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενέργειας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, Νίκο Καρασάββα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο προς το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης που βρίσκεται μέσα στην πόλη. Σε όλη τη Μυτιλήνη χιονίζει από τις 4 περίπου το πρωί. Αποτέλεσμα να ‘το στρώσει’ απ’ άκρη σ’ άκρη από το λιμάνι της Μυτιλήνης στα ανατολικά μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου στο δυτικό άκρο του νησιού.

Αποκλεισμένα είναι αυτή την ώρα είναι τα περισσότερα από τα χωριά. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις του πληθυσμού, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει από χιόνια. Ας σημειωθεί ότι έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης δεν είχε υπάρξει ξανά τα τελευταία 20 χρόνια.

17465676 copy

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού δίνουν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Δήμου Χίου. Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού.

Ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18o χλμ και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

Εξαιτίας του παγετού, πέντε οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν.Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ