ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Χιόνι και παγετός «έκοψαν» το νερό στο Βόλο

Κακοκαιρία: Χιόνι και παγετός «έκοψαν» το νερό στο Βόλο
Magnesia News

Πυκνή χιονόπτωση πλήττει, από τo βράδυ της Τρίτης, τη Μαγνησία δημιουργώντας προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, αλλά και στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Η θερμοκρασία βρίσκεται καθηλωμένη στους -4 βαθμούς, έχει παγώσει το σύστημα ύδρευσης της πόλης και υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο υδροδοτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ με αποτέλεσμα να μην υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου.

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά στο κέντρο ακόμη και στην παραλία της πόλης, ενώ στα βόρεια προάστια έχει φθάσει τα 40 εκατοστά. Τα αυτοκίνητα κινούνται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές.

Οχήματα-αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Βόλου ρίχνουν τόνους αλατιού και θαλασσινό νερό στους δρόμους για να λιώσει το χιόνι και να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων. Επίσης, έχουν διακοπεί και οι αστικές συγκοινωνίες όχι μόνο προς τα προάστια, αλλά και στο κέντρο του Βόλου.

Με δυσκολία διεξάγεται και η κίνηση προς τις Α' και Β' ΒΙΠΕ του Βόλου και προς την Λάρισα όπου επιχειρούν πολλά εκχιονιστικά της Περιφέρειας.

Οι δρόμοι προς το Πήλιο, από τον Περιφερειακό και πάνω, είναι ανοιχτοί, αλλά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ