ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό: Τι λέει ο 12χρονος που ήρθε αντιμέτωπος με τον αστυνομικό

Ελληνικό: Τι λέει ο 12χρονος που ήρθε αντιμέτωπος με τον αστυνομικό

Ο 12χρονος Μαχεντίν ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της έντασης που ξέσπασε στο Ελληνικό τη Δευτέρα. Είναι το παιδί που ήρθε αντιμέτωπο με έναν αστυνομικό κατά την διάρκεια της προσπάθειας του υπουργού, Γιάννη Μουζάλα να μπει στο κέντρο φιλοξενίας.

Η εικόνα του αστυνομικού να αντιμάχεται με τον 12χρονο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, και η Ελληνική Αστυνομία διερευνά εάν πρέπει να αποδοθούν ή όχι ποινικές ευθύνες για το περιστατικό.

Στο βίντεο, που από χθες κυκλοφορεί στα μέσα, ο αστυνομικός αποτυπώνεται να σπρώχνει τον Μαχεντίν και στη συνέχεια να τον χτυπά. Το παιδί προηγουμένως και ενώ ο ένστολος το διώχνει με τα χέρια αντεπιτίθεται, τραβά τον αστυνομικό από το μπουφάν και φαίνεται να του ρίχνει μπουνιά στο πρόσωπο, όπως αναφέρει το Έθνος, που μίλησε με τον Μαχεντίν και την οικογένειά του.

«Η επίθεση που δέχθηκα από τον Έλληνα αστυνομικό ήταν άδικη και ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους πρόσφυγες από τις αστυνομικές δυνάμεις πολύ κακός», λέει ο 12χρονος σε ερώτηση της εφημερίδας.

Βρέθηκε στο σημείο της έντασης από περιέργεια. Ήθελε να δει τον λόγο που είχε μαζευτεί τόσος κόσμος στο σημείο.

«Πριν γίνουν όλα αυτά έπαιζα μπάλα και η μαμά μου είχε πάει στο γήπεδο του χόκεϊ όπου βρίσκονται οι γιατροί. Μαζί της είχε πάρει τα μικρότερα αδέλφια μου, ηλικίας ενός έτους και δύο ετών. Έξω ήμουν εγώ με τον εννιάχρονο αδελφό μου, ενώ ο μπαμπάς μας είχε φύγει και είχε πάει στην πλατεία Βικτώριας. Προσπάθησα να περάσω για να μπω κι εγώ από την πίσω πλευρά της σιδερένιας πόρτας και έτσι να μάθω τι συμβαίνει» σχολιάζει ο Μαχεντίν.

«Δεν έκανα κάτι κακό, ούτε χτύπησα ή κλώτσησα κανέναν. Αντέδρασα μόνο όταν ο αστυνομικός άρχισε να με τραβάει και να με διώχνει» εξηγεί ο μικρός και λέει πως «Είμαι μια χαρά».

«Δεν πονάω, ούτε φοβήθηκα».

Ο πατέρας του Μαχεντίν, ο 41χρονος Μοχάμεντ Γουλαμί, είπε: «Έμαθα τι συνέβη όταν επέστρεψα στο Ελληνικό. Ο γιος μου είναι δυνατό παιδί και ευτυχώς δεν χτύπησε σοβαρά».

«Εδώ όμως αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το φαγητό είναι πολύ κακό, δεν έχουμε καν ζεστό νερό και ζούμε ο ένας πάνω στον άλλο μέσα σε σκηνές. Θέλουμε καλύτερες συνθήκες και να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι για τη στέγασή μας», καταγγέλλει ο πατέρας του 12χρονου στο Έθνος.

«(...) τα παιδιά μας πάνε σχολείο και είναι μια χαρά. Εμείς ζούμε σαν να είμαστε στη φυλακή», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ