ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας

Νέες αποκαλύψεις για το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέα στοιχεία σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προστίθενται στο παζλ της ανεξέλεγκτης πορείας της μοιραίας Porsche.

Κομμάτια προφυλακτήρα που βρέθηκαν περίπου 100 μέτρα πριν το σημείο της φονικής σύγκρουσης με τέσσερις νεκρούς θα μπουν στο μικροσκόπιο των πραγματογνώμων που ερευνούν το δυστύχημα σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", οι ειδικοί θα προσπαθήσουν αρχικά να εξακριβώσουν το κατά πόσο τα κομμάτια αυτά ανήκουν στο πολυτελές αυτοκίνητο του 24χρονου, που συγκρούστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αυτοκίνητο οικογένειας στο οποίο επέβαινε 33χρονη με το 3χρονο παιδί της.

Σε περίπτωση που επαληθευτεί ότι τα κομμάτια ανήκουν στην Porsche, τότε θα ενισχυθεί το σενάριο για κλατάρισμα ελαστικού περίπου 100-150 μέτρα πριν το σημείο της τραγωδίας.

Το κλατάρισμα μπορεί να οφείλεται είτε στην παλαιότητα των ελαστικών –κατά πληροφορίες πρόκειται για ελαστικά του 2006- είτε στο γεγονός ότι επρόκειτο για χειμερινά ελαστικά, που είναι παντελώς ακατάλληλα για ανάπτυξη τόσο μεγάλων ταχυτήτων. Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ο 24χρονος οδηγός της Πόρσε είχε αναπτύξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Συνοδηγός του ήταν ένας συνομήλικος του με λαμπρές σπουδές με τον οποίο ο 24χρονος πήγαινε μαζί στη Σχολή Μωραΐτη. Η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού είναι γιατρός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Το διαδικτυακό μήνυμα... που ραγίζει καρδιές

Το γύρο του διαδικτύου έκανε χθες διαδικτυακό μήνυμα του αστυνομικού Νίκου Μπαλούρδου, ο οποίος γράφει ότι η μητέρα του αδικοχαμένου συνοδηγού έσωσε τη ζωή του παιδιού του:

«Στο Παίδων το παιδί μου συνάντησε το φύλακα άγγελό του, μια λεπτοκαμωμένη, γλυκιά αλλά συνάμα δυναμική γυναίκα, άριστο επαγγελματία που του έσωσε την ζωή. Αυτή η κυρία πολλά χρόνια τώρα σώζει ψυχούλες και δίνει χαμόγελο σε πολλές οικογένειες όπως στην δική μου. Αυτή η κυρία δυστυχώς "έχασε" το δικό της παιδί.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αστυνομικοί θα θέλαμε να αποτρέψουμε όχι μόνο αυτό αλλά όλα τα θανατηφόρα ατυχήματα, όμως δεν γίνεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ