ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Νιγηριανού που χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένες

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Νιγηριανού που χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένες
astynomia.gr

Τα στοιχεία του Prince Amechi, του Νιγηριανού που αιφνιδίαζε και λήστευε ηλικιωμένους ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ελληνική αστυνομία, κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

O 32χρονος Νιγηριανός συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου στην Κυψέλη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για από, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων που τελέσθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν (2013) για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, αλλά αποφυλακίστηκε με τον Νόμο Παρασκευόπουλου.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και της αντίστασης.

Ο 32χρονος έχει χαρακτηριστεί από την αστυνομία, ως ιδιαίτερα επικίνδυνος δράστης «που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, βαριά σωματική βλάβη και αντίσταση».

14032017dhmosiopoihshgada001

Πηγή φωτογραφίας: astynomia.gr

Κατά την στιγμή της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο δίμηνο, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 32χρονος κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές.

Στη συνέχεια τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων :

• εννέα (9) στην περιοχή της Κυψέλης

• δύο (2) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

• μία (1) στην περιοχή των Αμπελοκήπων

• μία (1) στην περιοχή της Ομόνοιας

• μία (1) στην περιοχή του Κολωνακίου

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ