ΕΦΚΑ: Στον «αέρα» περισσότεροι από 90.000 ασφαλισμένοι με μπλοκάκι
Δύο 24ωρα πριν από την εκπνοή της και της παράτασης για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, περίπου 90.000 ασφαλισμένοι βρίσκονται στον «αέρα», αφού δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τα σχετικά ειδοποιητήρια.
Πρόκειται για 60.000 μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση για την οποία έκοβαν δελτίο παροχής υπηρεσιών, για τους οποίους εκκρεμεί η έκδοση της απαιτούμενης εγκυκλίου για τον καθορισμό των εισφορών τους.
Στη «κενό» βρίσκονται και 31.000 μισθωτοί μηχανικοί, οι οποίοι διέθεταν μπλοκάκι το 2015 δεν εμφανίζονται στο σύστημα, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να έχουν ενεργό δελτίο.
Εκκρεμότητες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, υπάρχουν και με τους έμμισθους δικηγόρους, καθώς δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την πάγια αντιμισθία και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα πακέτα κάλυψης, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν εισφορές που δεν θεωρούν σωστές.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, 628.000 ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες είχαν καταβάλει τις εισφορές Ιανουαρίου, με τα έσοδα από τους μη μισθωτούς να προσεγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι η εισπραξιμότητα ανέρχεται σε 50 με 55% ενώ κατά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου ο στόχος ήταν να φτάσει στο 70 με 75%, αυξάνοντας τον κίνδυνο δημοσιονομικής απόκλισης.
SPONSORED
Επίθεση κουκουλοφόρων έξω από το σπίτι του βουλετή της ΝΔ Στράτου Σιμόπουλου στη Θεσσαλονίκη
20:50
Η Ελλάδα στον ΟΗΕ: Καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων από οποιονδήποτε
20:44
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Άνετο προβάδισμα ΝΔ - Από πού αντλούν ψήφους Τσίπρας, Καρυστιανού
20:39
Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την Ουκρανία - Το Κίεβο πρέπει να κάνει υποχωρήσεις
20:30